Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojašnjavamo zbog čega je taj potez bitan i što on znači

MOST NEĆE U POSTIZBORNU KOALICIJU Petrov ovjerio izjavu kod javnog bilježnika i time pokazao jedinstvo u stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je održana javna sjednica Mosta nezavisnih lista.

Na sjednici u Zagrebu ususret parlamentarnim izborima 2015. nazočilo je deset kandidata Mosta nezavisnih lista iz svih izbornih jedinica, uz članove Nacionalnog vijeća - Ružicu Vukovac, Nikolu Grmoju i Božu Petrova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U cijelosti Evo što je Petrov tražio da potpišu Milanović i Karamarko, a oni nisu htjeli Slika nije dostupna Nakon sastanka MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

Čelnik Mosta Božo Petrov potpisao je i ovjerio javnobilježničku izjavu da nakon parlamentarnih izbora neće stupiti u koaliciju ni s jednom od vodećih hrvatskih političkih stranaka.

Most: Reforme su uvjet za razgovore o koaliciji

'Zastupnici MOSTA neće pojedinačno ulaziti u razgovore niti se jednostrano prikloniti nijednoj koaliciji ili stranci pomažući im tako formirati Vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo Nacionalno vijeće MOSTA.

U slučaju da neki od zastupnika napusti platformu MOST NEZAVISNIH LISTA i pojedinačno se prikloni takvoj koaliciji ili stranci, pružajući joj mogućnost stjecanja saborske većine, osim isključivanja iz MOSTA tog zastupnika, MOST će novac primljen iz državnog proračuna za kampanju za to zastupničko mjesto vratiti u državni proračun', stoji u izjavi koju cijelu možete pročitati u priloženoj fotografiji.

 

 

Što to znači?

Most kao skupina individualnih lista nije homogena organizacija pa je potpisivanje ovakve izjave zapravo jedini način da pokažu zajedništvo. Već se spekulira s time da bi se MOST mogao nakon izbora razjediniti zbog različitih mišljenja oko davanja potpore pojedinoj političkoj opciji.

Potpis na izjavu sa - neće biti koalicije bez prihvaćanja reformi - samo pokazuje da će razgovarati sa svima dakle i s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom pa procijeniti tko je bolji.

Ne treba zaboraviti da za prikupljanje većine u Saboru ne znači nužno koaliciju i ulazak u Vladu. Potpora može biti i samo na parlamentarnoj razini za jednu prigodu, a to je sastavljanje Vlade. Najava vraćanja novca i podnošenja ostavke u slučaju ne poštivanja potpisanog na tragu je dosadašnjeg rada Bože Petrova i liste Most.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene