Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovci i danas u središnjici stranke

Drago Prgomet tražio je jednu stvar kada su sastavljane liste; pao dogovor i sa Šukerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće HDZ-a usuglasilo je izborne liste, a mnogi članovi stranke danas su se pojavili u središnjici.

Nacionalno vijeće HDZ-a u četvrtak kasno navečer usuglasilo je izborne liste za rujanske parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Iz minute u minutu Počinju pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta: Ovo su ljudi koji će voditi razgovore, DP ima četiri ključna uvjeta Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

Nositeljica liste u Drugoj izbornoj jedinici bit će europarlamentarka Ivana Maletić, dok će listu u Trećoj izbornoj jedinici nositi Žarko Tušek. U Četvrtoj izbornoj jedinci listu će voditi Miroslav Tuđman, u Petoj Zdravko Marić, u Šestoj Goran Marić. Davor Ivo Stier prvi je na listi u Sedmoj, Oleg Butković u Osmoj a Branka Juričev Martinčev u Devetoj izbornoj jedinici. HDZ-ovu izbornu listu u 10. jedinici vodit će general Damir Krstičević, a u 11. Božo Ljubić. Prvi na listi u Prvoj izbornoj jedinici bit će Andrej Plenković.

I danas su se mnogi HDZ-ovci pojavili u središnjici stranke, a među njima i povratnici u HDZ Drago Promet (bit će treći u Šestoj izbornoj jedinici) i Milan Kujundžić (bit će 14. u 10. izbornoj jedinic).

Prema neslužbenim saznanjima, Prgomet je tražio da ne bude u istoj izbornoj jedinici sa Zlatkom Hasanbegovićem. On i Kujundžić danas su donijeli potvrde o nekažnjavanju.

A svi oni koji su prošli lošije pri sastavljanju lista nadaju se preferencijalnim glasovima. Ivan Šuker prihvatio je Plenkovićevu ponudu i bit će na 14. mjestu u Šestoj izbornoj jedinici.

Ivana Maletić također je došla u središnjicu stranke i rekla kako jedva čeka susret s biračima, a ona je jedna od žena na HDZ-ovim listama kojim ovaj put ima 15 posto više nego prije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene