Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Parazajder nadziran bez naloga ?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Juraj Parazajder, osumnjičen za posredovanje u primanju mita za dopredsjednika HFP-a Josipa Matanića prema posljednjimsaznanjima bio je pod policijskim nadzorom dva dana bez odgovarajućih sudskih naloga.

Parazajder je nakon uhićenja u subotu sutradan završio u bolnici. tada mu istražni sudac Boris Ivančić nije odredio zadržavanje u pritvoru, jer nije priveden na sud, a policija je očito smatrala da takav prekid kriminalističke obrade ne iziskuje potrebu produljenja zadržavanja uhićene osobe, koji odobrava istražni sudac, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent Slika nije dostupna Kreće sudska istraga o korupciji u HFP-u

Unatoč tome pred vratima odvjetnikove bolničke sobe cijelo vrijeme je bila policija, a niti obitelj nije imala pravo na kontakt s osumnjičenim. 

>> Bandić pozdravio akciju Maestro

>> HFP: Istraga otvorena, osumnjičenicima jednomjesečni pritvor 

>> Saslušanje za korupciju u HFP-u tajna 

>> Mesić stao uz Sanaderove ministre 

>> 'Vlada je politički zaslužna za uspjeh akcije Maestro' 

>> Osumnjičenima za korupciju u HFP-u produljen pritvor

Glasnogovornik Županijskog suda, sudac Krešimir Devčić smatra da se ne radi o nezakonitom držanju uhićenika. Objašnjava kako policija u slučaju prekida obrade, može nadzirati uhićenu osobu i spriječiti sve kontakte s njom bez odobrenja suda, iako u zakonu neme odredbe koja to točno propisuje. 

No ovim se postupkom nadležnih službi olako daju mogućnost obrani osumnjičenih da se poziva na propuste i nezakonitosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene