Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovar

Parastos za poginule srpske civile i vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 'srpskome vojničkome groblju' u Vukovaru, u nazočnosti više od stotinu građana, rodbine i predstavnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Zajedničkog vijeća općina te Vijeća srpske nacionalne manjine grada Vukovara, održana je pravoslavna služba parastos za poginule srpske civilne i vojne žrtve rata 1991. godine.

Molitvu, nakon koje su podno glavnoga križa na groblju položeni vijenci, predvodili su vukovarski pravoslavni svećenici Dušan Marković i Jovan Radivojević.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora SDSS-a Bore Rkmana, iako nema točnih podataka, smatra se da je tijekom rata 1991. godine u Vukovaru poginulo oko 1.700 srpskih vojnika i civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene