Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Helikopter HRZ-a je iz šume kod Bilopolja, u blizini Udbine, izvukao paraglajdera koji je sletio na stablo usred minskog polja.


Naime, prema riječima Vinka Prizmića iz splitskog HGSS-a, dojava službi 112 o paraglajderu, koji je sletio u polje označeno tablama s upozorenjem na opasnost od mina, stigla je nešto prije 15 sati.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Prozivali bi zarobljenike i tukli ih, a potom tjerali u minsko polje' Slika nije dostupna Ukrali mine iz minskog polja

HGSS je u komunikaciji s Centrom za razminiranje doznao da se doista radi o minski sumnjivom području te je sugerirano da se pokušava sa spašavanjem iz zraka.

Na mjesto događaja upućen je helikopter HRZ-a koji je oko 16 sati i 30 minuta, upravo u vrijeme kada je padao mrak, locirao i spasio preplašenog paraglajdera iz Zagreba. Da je lociranje trajalo malo dulje, akcija bi zbog mraka za danas morala biti prekinuta.

Prema prvim informacijama, paraglajder je u minsko polje odnio vjetar, rekao je Prizmić za Dnevnik.hr. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju