Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa izrazio sućut

Pogledajte mjesto na kojem je poginula Sestra Lukrecija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je povodom napada u Burundiju, u kojem su ubijeni hrvatska časna sestra Lukrecija Mamić i talijanski volonter, a talijanska časna sestra ranjena, izrazio sućut biskupu Ngozija, gdje se napad dogodio, Družbi sestara službenica milosrđa u Brescii, kojoj je pripadala ubijena redovnica, te obitelji ubijenog volontera Francesca Bazzanija.

'Saznavši s boli za ubojstvo časne sestre Lukrecije Mamić i gospodina Francesca Bazzanija, Njegova Svetost Papa Benedikt XVI. izražava svoju iskrenu sućut Družbi sestara službenica milosrđa iz Brescie, obitelji i roditeljima gospodina Bazzanija i cijeloj zajednici biskupije Ngozi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivaju joj identitet Zbog jakih bolova završila u bolnici: Časna sestra rodila dječaka! Slika nije dostupna Ubojstvo u Burundiju Uhićeni ubojice sestre Lukrecije. Jedan ima 20, drugi 24 godine!

Papa traži od Boga, oca svakog milosrđa, da u svoje kraljevstvo primi ove preminule koji su posvetili svoj život službi bolesnima i siromašnima, i da pruži hrabrosti i nade časnoj sestri Luciji Brienzi kako bi prevladala ovo iskušenje.

U zalog duhovne utjehe Sveti Otac upućuje svim srcem apostolski blagoslov sestrama Družbe sestara službenica milosrđa, obitelji gospodina Bazzanija i svima koji su pogođeni ovim brutalnim smrtima', poručio je Papa, prenijela je agencija ANSA.

Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), ubijena je u napadu u nedjelju navečer u katoličkoj misiji u Kirembi na sjeveru Burundija. Pljačkaši su poglavaricu samostana koja je iz Italije, odveli kao taoca zajedno s talijanskim volonterom Bazzanijem, kojega su također ubili, a sestri Carli izrezali su ruke.

Sestra Lukrecija Mamić svoj misionarski rad počela je 1984., u Ekvadoru u Južnoj Americi, a 2002. došla je u Burundi gdje je radila u bolnici u Kirembi pomažući gladnima i oboljelima od AIDS-a.

Dvojica mladića osumnjičenih za umorstvo hrvatske redovnice Lukrecije Mamić i talijanskog volontera Francesca Bazzanija uhićeni su u ponedjeljak u Burundiju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene