Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo u subotu se pozdravio i zadržao u kraćem razgovoru sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.


U subotu, primajući članove plenarnog zasjedanja Papinskog vijeća za laike, papa Franjo se pozdravio i zadržao u kraćem razgovoru sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Vezani članci Slika nije dostupna 'U ime obitelji' odgovorili hrvatskim sociolozima: Pročitajte što su im napisali Slika nije dostupna Biskupi: Referendumom se ne dira ni u čija prava

Sveti Otac u tom susretu zanimao se za nedavno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i muškarca u Hrvatskoj.

Papa Franjo: Od izbora do 'selfiea'

Kardinal Bozanić, sažeto je obavijestio papu Franju o velikom angažmanu i doprinosu vjernika laika i osobito mladih vjernika građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' te o popratnom molitvenom angažmanu širom Hrvatske. Sveti Otac, kako je posvjedočio kardinal Bozanić, izrazio je zadovoljstvo zaštitom vrednote braka u Hrvatskoj, javljaju u priopćenju iz Zagrebačke nadbiskupije.

REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,87% ZA, 33,51% PROTIV

Kardinal je također posvjedočio da je hrvatski referendum o zaštiti braka veoma odjeknuo u različitim krugovima u Vatikanu i šire po Italiji te da su mnogi uglednici intelektualci ishod referenduma ocijenili velikim uspjehom u zaštiti institucije braka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook