Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada se ne treba bojati prosvjeda'

Pankretić: Pred Hrvatskom su dobri dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić kazao je da se Vlada nema razloga bojati najavljivanih prosvjeda seljaka i internetskih poziva na prosvjede na Markovu trgu u Zagrebu.

Pankretić kaže kako Vlada ustrajno rješava probleme zbog kojih se prosvjedi najavljuju, a razloga za prosvjede bi bilo da ih ne vidi ili ne prepoznaje.Na novinarski upit što poručuje organizatorima prosvjeda, rekao je da se na svakoj sjednici donose mjere za oporavak gospodarstva i izlazak iz krize te da ima pomaka na bolje, ali se promjene ne događaju željenom brzinom.

'Svatko ima demokratsko pravo prosvjedovati, ali i odlučiti je li za Hrvatsku bolja anarhija kao u nekim zemljama u svijetu ili da svatko od nas pridonese najviše što može da iziđemo iz krize kao neke zemlje oko nas', istaknuo je Pankretić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Na internetu poziv na prosvjed za rušenje Vlade u utorak u 13 sati

Kazao je kako vjeruje da su pred Hrvatskom dobri dani, među ostalim i zato što je dobro povezana s Njemačkom, koja je izišla iz krize, te da nam ne trebaju prosvjedni nemiri, nego mir i korisni prijedlozi koji bi vladi dobrodošli.

Upitan o 'vladinu odustajanju od privatizacije Hrvatskih voda', Pankretić je kazao kako 'nikad nikomu nije palo na pamet privatizirati nacionalno blago kao što su vode'. Naveo je kako su prije devet godina Hrvatske šume preustrojene u trgovačko društvo, a svaki hrast je još u državnom vlasništvu. 'Očito je da je Hrvatsku u tom pitanju netko uspio izmanipulirati. U Hrvatskoj, na žalost, ne prolaze reforme i preustroji, ali morat će kad-tad', dodao je.

Na pitanje je li HSS odlučio hoće li na parlamentarne izbore izići samostalno, Pankretić je odgovorio da to nije odlučeno te da HSS takvo što ni preko novinara ni drukčije ne poručuje partnerima. Koalicijska suradnja je u dosadašnjem mandatu bila korektna te stranačka vodstva, predsjednici Josip Friščić i Jadranka Kosor, moraju odrediti kako dalje. Osobno smatram da taj posao valja nastaviti kad tim ovako korektno funkcionira, a zasad je o načinu izlaska na izbore prerano govoriti jer su izbori još vrlo daleko, dodao je.

Potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić danas je u Karlovcu tridesetorici novih članova županijskog HSS-a uručio članske iskaznice.  Glavni tajnik HSS-a Nenad Matić podsjetio da stranka u Karlovačkoj županiji ima 1348 članova od ukupno 50.748 u Hrvatskoj. Pankretić je ustvrdio da ih sve u političkom radu vode isti motivi - 'sloboda, čovječnost i pravica'.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene