Članovi stranke Pametno, Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/Ivo Cagalj/PIXSELL)
Članovi stranke Pametno, Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/Ivo Cagalj/PIXSELL)

Stranka Pametno u subotu je, na temelju medijskih napisa o vjerojatnosti da HDZ i Most pokušavaju presložiti saborsku većinu kako bi i prije izbora izglasali novu Vladu, prozvala Most da se boji suočavanja sa svojim biračima te se bavi najgorom vrstom političke trgovine.


"Jasno nam je čega se HDZ boji, ali se pitamo čega se zapravo Most boji? Do jučer su im bila puna usta borbe za Hrvatsku, a danas vidimo jedino grčevitu borbu za pozicije i fotelje. Gdje su sada njihove najave da će poharati ove izbore i izaći s još većim brojem zastupnika? Zašto se boje suočavanja sa svojim biračima ili je bolje pitanje - koga se boje? Ovo što rade je najgora vrsta političke trgovine i predstavlja sve protiv čega se Pametno bori", navode iz stranke Pametno.

Za Vladu na čelu s Tihomirom Oreškovićem kažu da je bila najgora vlada u povijesti Hrvatske te napominju kako joj je Sabor izlasao nepovjerenje. "Rezultati lošeg rada ove Vlade su, između ostalog, zaustavljanje Cjelovite kurikularne reforme, gušenje slobode medija, ugrožavanje civilnog društva, netransparentna privatizacija, narušavanje ugleda zemlje u inozemstvu i brojni drugi", kažu u priopćenju.

Ističu kako se zalaže za otvorenu, modernu, tolerantnu i građansku Hrvatsku te vjerodostojnost i odgovornost u politici. "Imamo sve veću podršku građana iz cijele zemlje. Novi izbori su jedina mogućnost da se ovakva Hrvatska i ostvari", zaključuju u stranci Pametno.

Jutarnji list u subotu piše kako se u dijelu HDZ-a i Mosta rodila ideja da se u posljednji trenutak krene u preslagivanje i iskoristi nadolazeći tjedan, zadnji do konačnog raspuštanja Sabora, te proba postići dogovor da se odredi novi mandatar koji bi sa 76 zastupničkih potpisa kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović zatražio status mandatara. (Hina)