Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Državljanin Pakistana redovnim je letom iz Beograda stigao u Zagreb, no odbijen mu je ulazak u Hrvatsku. Nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć. U Zračnoj luci nalazi se već tri dana.


Državljanin Pakistana kojemu je odbijen ulazak u Hrvatsku doputovao je u Zračnu luku ''Franjo Tuđman'' 2. veljače, letom iz Beograda, potvrdila nam je zagrebačka policija.

Vezani članci Vandali u Splitu obojili oči na spomeniku Franji Tuđmanu u crveno (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Crvene oči Franje Tuđmana: Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku u Splitu na meti vandala Novi Zeland, ilustracija (Foto: AFP) Australska policija pretresla dvije kuće: Ušli i u kuću Tarrantove sestre, obitelj im pomaže u istrazi

Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak sukladno odredbama čl. 38. Zakona o strancima.

Smješten je u prostoriju za INAD putnike, gdje se smještaju osobe kojima je odbijen ulazak do polijetanja zrakoplova za polaznu destinaciju. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć, rečeno nam je iz policije.