Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Državljanin Pakistana redovnim je letom iz Beograda stigao u Zagreb, no odbijen mu je ulazak u Hrvatsku. Nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć. U Zračnoj luci nalazi se već tri dana.


Državljanin Pakistana kojemu je odbijen ulazak u Hrvatsku doputovao je u Zračnu luku ''Franjo Tuđman'' 2. veljače, letom iz Beograda, potvrdila nam je zagrebačka policija.

Vezani članci Policija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Mladić zaradio kaznu od rekordnih 18.000 kuna: Bez prometne i položenog vozačkog ispita vozio neosiguran auto Teška prometna nesreća kod Poreča (Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre) Kolege policajca stradalog u strašnoj nesreći u Istri: "Najviše nam je žao njegove supruge... Za mjesec dana treba roditi njihovo drugo dijete"

Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak sukladno odredbama čl. 38. Zakona o strancima.

Smješten je u prostoriju za INAD putnike, gdje se smještaju osobe kojima je odbijen ulazak do polijetanja zrakoplova za polaznu destinaciju. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć, rečeno nam je iz policije.