Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Državljanin Pakistana redovnim je letom iz Beograda stigao u Zagreb, no odbijen mu je ulazak u Hrvatsku. Nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć. U Zračnoj luci nalazi se već tri dana.


Državljanin Pakistana kojemu je odbijen ulazak u Hrvatsku doputovao je u Zračnu luku ''Franjo Tuđman'' 2. veljače, letom iz Beograda, potvrdila nam je zagrebačka policija.

Vezani članci PU varaždinska zaplijenila 6kg kokaina (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 2 Veliki ulov varaždinske policije: Na granici uhvatili Zagrepčanina s drogom vrijednom nekoliko milijuna kuna Svećenik, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Progovorio prijavljeni svećenik: ''Nikome nisam ništa učinio. Ne znam kako ću ovo preživjeti''

Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak sukladno odredbama čl. 38. Zakona o strancima.

Smješten je u prostoriju za INAD putnike, gdje se smještaju osobe kojima je odbijen ulazak do polijetanja zrakoplova za polaznu destinaciju. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć, rečeno nam je iz policije.