Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad vam ne vrate novac

Pakao otkazivanja planiranog putovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što je trebalo biti obično ugovaranje skijaškog aranžmana u Austriji, za Martinu Grahovac i njezino društvo na kraju je završilo kao prava drama. U jednoj turističkoj agenciji odabrali su aranžman i uplatili akontaciju za apartman u iznosu od 2.000 kuna.

'Akontacija je bila na papiru koji je napisan ručno', rekla je Martina Grahovac. Nakon što je jedna od putnica, njezina šogorica, zbog bolesti i hitne operacije naglo morala otkazati putovanje, zatražili su povrat uplaćenog novca od gospodina iz agencije koji im je prodao aranžman.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine Ilustracija Koji su uvjeti? Jedna europska država odlučila je umirovljenicima subvencionirati putovanja: Organizirali i dvije vrste paketa

'Na što smo dobili putem maila potvrdu od gospodina da ćemo dobiti iznos akontacije umanjen za 10%', kaže Martina. Računale su da će dobiti povrat od oko 1.300 kuna. No nakon nebrojenih poziva, i e-mail poruka upućenih agenciji, na koje su konstantno dobivali odgovor da se strpe još malo, uplaćeno im je svega 300 kuna, s tri mjeseca zakašnjenja.

U agenciji se, naime, pozivaju na činjenicu da putnice nisu uzele dodatno osiguranje od mogućeg otkaza putovanja. I da su im obvezni isplatiti minimalni iznos. Tako, tvrde, stoji u ugovoru. 'Nismo potpisivali nikakve ugovore već smo samo platili najam apartmana', kaže Martina. Martina se nada da će njezino iskustvo možda poslužiti kao primjer nekome drugome. Pazite što i s kim potpisujete, uvijek se dobro raspitajte što u slučaju ako poželite odustati i, kada je novac u pitanju, nikome ne vjerujte na riječ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene