Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sustav zakazao

Pagu prijeti zakrčenje smećem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sustav odvoza kućnog otpada u gradu Pagu pokazao je nedostatke prošli vikend nakon kojeg su rubna naselja ostala zakrčena smećem.

Negdje je čak bila potrebna i intervencija kako bi građani mogli normalno prolaziti vozilima, piše Novi list. Novi sustav odvoza smeća krenuo je oko prvog svibnja, a izbacio je kontejnere i uveo specijalne plastične vreće za smeće s logom Komunalnog društva Pag, zaduženog za provođenje novog sustava.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Do problema je došlo kada je velik broj ljudi smeće bacio u običnim, a ne specijaliziranim vrećama, pa su se komunalci našli u velikoj dilemi. Rečeno im je da će se, ukoliko pokupe obične vreće za smeće, nastaviti nepropisno odlaganje otpada. Ako ne pokupe smeće, hrpe će svakim danom biti sve veće i veće. Kako bi građane naučili disciplini, Komunalno se odlučilo za drugu varijantu pa kupe smeće isključivo u specijaliziranim vrećama, dok drugo ostavljaju na ulici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene