Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika šteta

VIDEO Ovo je najteže djelo koje se stavlja na teret Bandiću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovom slučaju istražitelji sumnjaju da je šteta veća od deset milijuna kuna...

Financijski najteže kazneno djelo koje se Milanu Bandiću stavlja na teret zamjena je zemljišta između Grada Zagreba i tvrtke Bramgrad u vlasništvu Branka Mihaljevića. 'Zašto je došlo do te zamjene uopće, o tome USKOK u svom rješenju o provedbi istrage ne govori, a to su činjenice koje su vrlo bitne i kojima ćemo mi dokazati da je moj branjenik potpuno nedužan', kaže Mihaljevićev odvjetnik Vladimir Terešak.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..." Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik

Istraga protiv Bandića i ostalih okrivljenika ide u pet pravaca

Još 2003. godine Mihaljević je, tvrdi njegov odvjetnik, imao sve dokumente za izgradnju zgrade na mjestu parka na Pešćenici. No susjedi su se pobunili i uskoro dobili pomoć iz državnog vrha. 'Pristupio je tadašnji ministar graditeljstva i zaštite okoliša gospodin Banac koji je građanima, usprkos pravomoćnoj građevinskoj dozvoli koju je moj branjenik odnosno njegova tvrtka imala, obećao da se tu gradit neće ništa', dodaje Terešak.

2006. godine uslijedilo je poništenje građevinske dozvole i spor na Upravnom sudu koji je, tvrdi Terešak, prihvatio tužbu njegovog klijenta i vratio mu dozvolu za gradnju. Iz Gradske uprave Mihaljeviću i njegovoj tvrtki tada stiže ponuda o zamjeni zemljišta.

'Pešćenica se mijenja za Trnje na način da se jedna kvadratni metar Trnja mijenja za 1,89 kvadratnog metra Pešćenice. O ovoj zamjeni je znalo sve i bilo uključeno i Državno odvjetništvo, koje je dalo pozitivno mišljenje', tvrdi Terešak.

Tu dokumentaciju, ističe Terešak, obrana će priložiti tijekom postupka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene