Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas od sigurne smrti

Ovo je mladić koji je jednu obitelj spasio iz goruće kuće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
24-godišnji Kruno Kovačević iz Buševca kod Velike Gorice spasio je život cijele jedne obitelji. Dok su spavali, u kući im je buknuo požar. Vatru je vidio Kruno i spasio ih od sigurne smrti.

'Prvo sam se sjetio te djece,a ovo za sigurnost iskreno nisam ni razmišljao', kaže Kruno Kovačević. Naime, kad je Kruno primijetio požar, vatra je već došla do krova. Ispod njega su spavali susjedi, njihovo dvoje djece i baka. 'Zaletio sam se u prozor, vidjelo se unutra da je dim, nešto je i gorjelo, prozori su se već bili zatamnili od dima i čađe', opisuje Kruno.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

Kako bi probudio već omamljene susjede morao je razbiti prozor i tako je ozlijedio ruku. 'Prvo je bilo razbit ću prozor,vikat, ako ne, budemo ušli unutra i izvukli ih jer imaju djecu od 13 godina. Kada vidite tu vatru, mislite: samo da ljudi izađu van', kaže Kruno.

'Nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti, spasio nam je sve', kaže Jeronim Kos. 'Da nije bilo Krune mi bi živi gorjeli, ugušili se u dimu', kaže Kristina Kos.

Jeronim i Katarina Kos tek su kasnije shvatili da su njih, djecu i baku samo minute dijelile od smrti. 'Kad sam otvorio hodnik vidio sam da na plafonu ima plamena i odjednom je plamen krenuo prema dolje. Već je krov bio skoro izgorio. Nije se ništa vidjelo, a nije se moglo ni disati unutra', kaže Jeronim.

Kruno kaže da mu je bilo najvažnije izvaditi djecu vani. Grad Velika Gorica pomoći će obitelji Kos u obnovi kuće, a Kruno će dobiti nagradu Turopoljsko srce za hrabrost. 'On je naš ponos,definitivno ponos Velike Gorice. Svojom hrabrošću,ljudskošću i požrtvovnošću spasio pet ljudskih života', kaže Dražen Barišić, gradonačelnik velike Gorice. Kruno kaže kako mu je najveća nagrada živa i zdrava obitelj Kos.

Ukoliko želite pomoći obitelji Kos u obnovi kuće svoj doprinos možete uplatiti na tekući račun u Zagrebačkoj banci: Jeronim (Kristina) Kos na broj 3213065405. S obzirom na hladnoću, svaka pomoć im je sigurno dobrodošla.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene