Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvarno velika gljiva

Ovo je 'kapitalac' s ovogodišnje Smrčkijade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelji gljiva ne propuštaju međimursku 'Smrčkijadu'!

Jasnica Petrač iz Pregrade ubrala je punu košaru gljiva. 'Bilo je teško jer je jako puno grmlja i trnja ali se isplatilo!', kaže Jasnica i dodaje da šetnja prirodom, isključenje iz svih problema i fokusiranje na gljive itekako opuštaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve su jestive, ali... Naglo skočio broj trovanja gljivama, otkriven i krivac: Trebala je pomagati u raspoznavanju otrovnih Ilustracija smrtonosno trovanje Progovorila žena čiji je ručak ubio troje ljudi, otkriveni jezivi detalji sa zidova kuće: "Bilo je uznemirujuće"

Drago iz Zagreba pronašao je najvećeg smrčka na ovogodišnjoj Smrčkijadi. 'Krasan je osjećaj imati najvećeg i krasan je osjećaj naći ga! Puno, puno se kretati po grmlju i onda ćete ga sigurno naći', kaže gospodin Drago.

U Smrčkijadi već godinama sudjeluje i meteorolog Nove TV, gospodin Milan Sijerković. 'Ove godine nisam imao sreće! Glavni cilj je druženje s drugim gljivarima, a ako se nađe koji smrčak - čisti dobitak', kaže Sijerković i dodaje da vrijeme igra važnu ulogu kada su u pitanju smrčci, ali da je još važnije znati lokacije gdje se oni nalaze.

'A još bolje ako ste iz tog kraja pa vam netko pokaže. Ja sam tako jedne godine imao sreću da sam bio s jednim domaćim čovjekom odavde i onda sam našao ono što inače ne nađem', kaže Sijerković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene