Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonka Milijana

Ona je najjača žena u Hrvatskoj, a na trening ne ide bez šminke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što biste rekli za ženu koja diže težinu čak dva puta veću od vlastite? Slavonka Milijana ima tek 55 kilograma, a oborila je tri nacionalna rekorda u dizanju utega. Upoznajte najjaču ženu Hrvatske!

Utezi na jednu pa na drugu stranu tako počinje svaki Milijanin trening. Dizanjem utega počela se baviti, kaže, sasvim slučajno. Dok je u dvorani radila čučnjeve, primijetio ju je jedan trener. 'Pa smo probali koliko mogu dići i trener se šokirao koliko sam prirodno snažna', kaže Milijana de Mori Vojnović, prvakinja Hrvatske u powerliftingu.

Pročitajte i ovo PR Aktivna Hrvatska Više od 150 građana Siska i Banije šalje poruku o potrebi redovne tjelesne aktivnosti PR Aktivna Hrvatska Brojni Dubrovčani vježbali na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske

A šokirala se i sama kada je sedam mjeseci poslije na natjecanju srušila čak tri nacionalna rekorda.

Da bi se to moglo, trenira se puno - čak šest dana u tjednu. Pomaže, kaže, i ono što je naučila baveći se kickboxingom.

FOTO Ruska dizačica utega s licem lutkice

Kao prava žena, nikad ne trenira bez šminke.

Elegancijom je osvojila i svog supruga koji je i sam sportaš. No, kako je to biti oženjen najjačom Hrvaticom? 'Kad smo se selili, ja sam otišao na kavu, a ona je nosila kauč. Muškarci se možda boje snažnih žena, ali, kažem vam, to je prednost!', kaže boksač Mark de Mori.

'Dizanjem utega sam se počela baviti u 29 godini života. Znači, ja sad imam 30 godina. Tako da nikad nije prekasno', dodaje Milijana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene