Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

"Ovo je bila borba za njihov život": Iz oronule sinjske vojarne spašene dvije beskućnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka i kći živjele su u oronuloj vojarni, bez vrata, prozora, struje i vode, a u trenutku spašavanja puhala je jaka bura i temperatura se spustila na -6 stupnjeva Celzijevih.

U velikoj akciji spašene su dvije žene beskućnice koje su živjele u oronuloj sinjskoj vojarni. "Ovo je bila borba za njihov život", poručio je jedan od prisutnih u spašavanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijetio policajcima U Sinju lakše ozlijeđen muškarac, napadač uhićen U ophodnju s Galjskim mačkarama Stara tradicija U ophodnji s Galjskim mačkarama: Povorku čine samo muškarci, preuzeli i uloge žena

Naime, majka i kći su, javlja Slobodna Dalmacija, živjele u zgradi koja je teško oštećena u požaru, a na kojoj nije bilo ni vrata ni prozora i prijetilo joj je urušavanje. U trenutku kada su spašene, u nedjelju navečer, puhala je jaka bura, a temperatura se spustila na -6 stupnjeva Celzijevih.

Zbog uvjeta u kojima su žene živjele i liječnici su pretpostavili da im je život u opasnosti, posebno zbog temperatura koje tek dolaze, a koje će se spustiti i do -15 stupnjeva.

Sa ženama koje su na početku odbijale napustiti vojarnu pregovarali su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, policijski djelatnici PP Sinj te djelatnici Hitne pomoći i gradskog Crvenog križa. Iako su žene tvrdile da se mogu pobrinuti za sebe, srećom su pristale otići u stacionar sinjskog Doma zdravlja. To im je, piše Slobodna Dalmacija, spasilo život jer je malo vjerojatno da bi preživjele u zgradi bez struje i vode.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene