Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačku je, prema neslužbenim procjenama, samo ove godine otišlo raditi 30 tisuća Hrvata od čega 18 tisuća s radnim dozvolama.


U Njemačku je otišlo raditi 24 tisuće Hrvata od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja 2013. godine. Najviše ih se odlučilo otići u 'gastarbajtere' u ovoj godini te je u prvih deset mjeseci radne dozvole dobilo 18 tisuća Hrvata, pokazuju podaci Središnjeg ureda za posredovanje s inozemstvom i posredovanje stručnih radnika Savezne agencije za rad.

Međutim, procjenjuje se da je broj hrvatskih građana koji su ove godine otišli u Njemačku u potrazi za poslom puno veći, oko 30 tisuća, rečeno je u petak u Frankfurtu na skupu 'Bilateralna suradnja i gospodarski razvoj između Hessena i Hrvatske' a prenosi časopis Fenix.

Događaju je prisustvovao i guverner HNB-a Boris Vujčić.

Vezani članci Marin Škibola Škibola i Lovrinović DORH-u prijavili HNB: ''Sada je ključan trenutak da se stane na kraj samovolji banaka'' Guverner HNB-a Boris Vujčić Guverner Vujčić najavio nadzor u RBA: "Neugodno sam iznenađen, takav je oglas potpuno neprimjeren"

Nijemci od Merkel traže odlučniji stav prema imigraciji

'Hrvatskoj su pod hitno potrebne strukturne reforme za podizanje konkurentnosti kako bi uspješno prešla u novi model rasta gospodarstva', rekao je u Frankfurtu guverner HNB-a Boris Vujčić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook