Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bubnjari sijelog svijeta.

Ove godine na bubnjarskom kampu u Grožnjanu vrhunski glazbenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove godine se održava 5. međunarodni ljetni seminar bubnjara i udaraljkaša.

I ove godine na 5. međunarodnom ljetnom seminaru bubnjara i udaraljkaša "East Meets West" Croatia Drum Camp, koji se održava u Grožnjanu od 5. do 12. kolovoza, polaznike će poučavati vrhunski svjetski i domaći glazbenici, među kojima su Virgil Donati, proglašen najboljim bubnjarom svijeta 2011., i Antonio Sanchez, najtraženiji džez bubnjar na sceni i dobitnik triju Grammyja, istaknuto je danas na konferenciji za novinare organizatora Croatia Drum Campa.

Svoje će znanje i iskustvo polaznicima prenijeti i američki bubnjar, glazbeni novinar i stručnjak za glazbeni biznis Mike Haid, zatim umjetnički voditelj seminara, magistar udaraljki Petar Ćurić te kao poseban gost ove godine i Dado Marinković, dugogodišnji polaznik radionica u Grožnjanu, a sada bubnjar hrvatske pop zvijezde Gibonnija.

"Dado Marinković je trostruki dobitnik nagrade 'Status' za najboljega hrvatskog pop/rock bubnjara, a tijekom svoje bogate karijere nastupao je i snimao s gotovo svim najvećim zvijezdama balkanskog poluotoka", napomenuo je koordinator seminara i predavač Petar Ćurić.

Podsjetio je kako je od početka želio, po uzoru na slične kampove u inozemstvu, u Hrvatsku dovesti vrhunske predavače koji će osobnim kontaktom prenijeti polaznicima svoje znanje i iskustvo.

"Croatia Drum Camp vodeći je ljetni kamp za bubnjare i udaraljkaše u Europi, a od iduće godine prema istom konceptu pokrenut ćemo i kamp u Srbiji i Sloveniji", najavio je Ćurić.

Kamp okuplja od 30 do 50 polaznika svih dobnih skupina, većinom u dobi od deset do 30 godina, a tijekom sedam dana, osim aktivnih radionica i koncerata, treću godinu zaredom održava se i natjecanje za najbolje bubnjare i udaraljkaše.

U suradnji s poznatim američkim glazbenim institutom "The Drummers Collective", najboljim hrvatskim bubnjarima i udaraljkašima dodjeljuju se stipendije za trotjedno usavršavanje u New Yorku. Dosad su u Ameriku poslana četiri polaznika, a ove godine, usporedno s bubnjarskim kampom, u Grožnjanu se održava i Prva hrvatska ljetna radionica za električne bas gitariste i radionica za pop/soul/džez klavijaturiste, na kojima će se najboljim polaznicima također dodijeliti stipendije.

Organizatori kampa su Hrvatska glazbena mladež i "East Meets West" - ljetne radionice suvremene popularne glazbe.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sinkronizirano bubnjanje VIDEO: 600 bubnjara oborilo svjetski rekord Slika nije dostupna Nastup KODO bubnjara u Zagrebu Japanci protresli Cibonin toranj

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene