Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naglo pogoršanje

'Ovakva promjena vremena šok je za organizam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros su mnogi poželjeli ne ustati iz kreveta! Zbog nagle promjene vremena, mnogi su se cijeloga dana osjećali pospano, umorno te se žalili na glavobolju.

Bez kišobrana i tople odjeće i obuće nije se moglo van. U samo nekoliko sati, ljudi su iz ljetne odjeće uskočili u zimsku. Nagla promjena vremena nikako nije dobra za meteoropate. 'Ovo je vrijeme nama donijelo dosta intervencija, više nego obično, za nekih 15 posto više intervencija', kazao je doktor Marin Buljan.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

>> Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

>> VIDEO: Obilne kiše i potopi u većini krajeva, na Zavižanu prvi snijeg!

S padom temperature može pasti i naš imunitet. 'Ovo je šok za organizam', kazao je nutricionist Branimir Dolibašić. Stoga organizam treba dobro pripremiti kako bi se odupro raznim bolestima. 'Odmah treba ići na kuhanje, na kuhano. Treba smanjiti intoksikaciju. Znači, smanjiti pijenje kave, koja troši tekućinu. Treba smanjiti unos cigareta i treba forsirati već poznate namirnice: luk, papriku, češnjak, peršin', dodao je Dolibašić.

Sudeći po vremenu, jesen nam je stigla. Kišobrani su nakon dugog sušnog razdoblja ponovno na ulicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene