Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježni kolaps

Ovako je to izgledalo prije točno godinu dana...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno godinu dana stanovnike kontinentalnog dijela Hrvatske probudio je prizor sasvim drugačiji od ovoga danas.

13. siječnja prošle godine u većini kopnenih krajeva napadao je prvi veći snijeg te zime. Osim što je, očekivano, najviše snijega palo u Begovom Razdolju, Ogulinu i Delnicama, obilan snijeg iznenadio je i Zagrepčane. Naime u Zagrebu je tu noć palo 40 cm snijega što je izazvalo potpuni prometni kolaps.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Ni idući dan nije bilo ništa bolje. Situacija na prometnicama bila je katastrofalna, vlakovi i tramvaji u Zagrebu i okolici nisu vozili, ceste su bile zatrpane, uvjeti kaotični te su mnogi taj dan ostali u svojim domovima.

Velik posao tih su dana odradile zagrebačke taksi službe. Naime, dobiti taksi 13. i 14. siječnja prošle godine bila je nemoguća misija. Poziva na čekanju bilo je na stotine zbog čega su mnogi svojim putem odlučili krenuti pješice. No snijeg i led na pločnicima nisu nam išli na ruku pa je puno posla imala i zagrebačka traumatologija.

Prepoznajete li automobil ispod snježnog pokrivača?

VIDEO Pogledajte snježnu transformaciju Trga bana Jelačića u samo 24 sata

Osim autobusa i tramvaja, kasnili su i vlakovi u zagrebačkom gradskom i prigradskom prometu te su deseci tisuća putnika ostali na svojim postajama satima iščekujući prvo prometno sredstvo koje će se pojaviti i prevesti ih na posao, školu ili fakultet.

Više od pola metra snijega napadalo je u Gorskom Kotaru, zbog čega se i tim dijelom zemlje prometovalo otežano.

Vijest o snježnom kolapsu u našoj zemlji dospjela je i na CNN čija je poznata meteorologinja Mari Ramos istakla kako je lako moguće da Zagreb bilježi novi rekord budući da je u samo 30 sati napadalo ukupno 68 cm snijega.

Za razliku od prošle godine, danas snijega nema. Donedavno su nas pratile i temperature iznad prosjeka za ovaj dio godine, a kada će snijeg još uvijek se ne zna točno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene