Vatrogasci DVD-a Brela više od 15 sati proveli su na terenu gaseći veliki požar koji je sinoć izbio između Gornjih Tučepa i Podgore.


Iako premoreni i na rubu snaga, spremno su pozirali ekipi Nove TV.

Vezani članci Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4 Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje" Vatrogasci gase požar na obiteljskoj kući na Samoborskoj cesti - 3 Zagrebački vatrogasci u pola sata imali dvije intervencije: Iz goruće kuće spašena nepokretna žena

"Na teren smo izašli čim je izbio požar. Umorni smo. Nekoliko puta smo morali ispirati oči zbog dima", rekli su reporteru Nove TV Mariju Juriču vatrogasci DVD-a Brela.

Podsjetimo, uz 250 vatrogasaca, vatru su, sve dok ih nije omela bura, gasila i tri kanadera. Požar je u jednom trenutku zaprijetio i kućama, a gašenje je je otežavao jak vjetar. Mještani su stanje opisali kataklizmičnim.

Širenje požara kod Podgore u nedjelju poslijepodne je zaustavljeno i vatra je u okruženju gasitelja, vatrogasci saniraju opožarenu površinu od oko 300 hektara te gase povremene vatre, a tri kanadera Ministarstva obrane RH iza 13 sati gasila su požar u borovoj šumi Parka prirode Biokovo, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.