Vatrogasci DVD-a Brela više od 15 sati proveli su na terenu gaseći veliki požar koji je sinoć izbio između Gornjih Tučepa i Podgore.


Iako premoreni i na rubu snaga, spremno su pozirali ekipi Nove TV.

Vezani članci Vatrogasci i nakon 24 sata pokušavaju ugasiti požar koji je izbio na brodu - 5 Požar na trajektu u Šibeniku još nije ugašen: "U potpalublju tinja i temperatura je previsoka" Požar, Ilustracija Veliki požar u industrijskoj zoni kod Mostara, ugrožene kuće i poslovni objekti

"Na teren smo izašli čim je izbio požar. Umorni smo. Nekoliko puta smo morali ispirati oči zbog dima", rekli su reporteru Nove TV Mariju Juriču vatrogasci DVD-a Brela.

Podsjetimo, uz 250 vatrogasaca, vatru su, sve dok ih nije omela bura, gasila i tri kanadera. Požar je u jednom trenutku zaprijetio i kućama, a gašenje je je otežavao jak vjetar. Mještani su stanje opisali kataklizmičnim.

Širenje požara kod Podgore u nedjelju poslijepodne je zaustavljeno i vatra je u okruženju gasitelja, vatrogasci saniraju opožarenu površinu od oko 300 hektara te gase povremene vatre, a tri kanadera Ministarstva obrane RH iza 13 sati gasila su požar u borovoj šumi Parka prirode Biokovo, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.