Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati=genijalci

Ovaj KOD je zapravo izum bake Jele iz Like?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerovatno neke podzemne vode u Lici stvaraju 'genijalce'.

Nakon penkale i kravate, čini se da je na pomolu još jedno revolucionarno otkriće u kojoj će glavnu ulogu opet imati Hrvati. Ako je vjerovati priči koja je u vrlo kratkom vremenu obišla cijeli svijet, baka Jela iz Like prva je izumila QR kod, motiv koji se danas koristi u modernim tehnologijama, a koji je njoj služio kao inspiracija u njenom svakodnevnom radu.

Pročitajte i ovo Pao avion u Lici glavni inspektor Novi detalji o padu aviona u Lici: "Poginuli su svi putnici. Olupina je jako oštećena u požaru" Lika bez struje: Ilustracija - 2 još nije kraj opasnosti U Lici još uvijek loše vrijeme, vozači kamiona pronašli zanimaciju: "Kolega me čeka da idemo na kavu, ali ne mogu jer pazim na grah"

Vjerovatno neke podzemne vode u Lici stvaraju 'genijalce' jer nakon najvećeg hrvatskog znanstvenika Nikole Tesle, Ličani su dobili i baku Jelu, ženu o kojoj danas s poštovanjem pričaju najveći svjetski vođe, a čiju karijeru pomno prate vrhunski znanstvenici i najveći izumitelji današnjice.

Nema sumnje da bi zbog bake Jele Lika još jednom mogla ući u svjetske znanstvene anale. Ovu vizionarku su posjećivali Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti kako je baka Jela prije svih osmislila QR kod kojeg ona jednostavno zove - Šiljur ne razmišljajući da je svojim otkrićem razbila mistifikaciju i dugo čuvano tajnu o QR kodu.

Znajući priču bake Jele, mi ćemo od sada gledati QR kod potpuno drugim očima. A svi Vi koji sumnjate u njenu priču, uvjerite se kako su Hrvati opet svijetu ‘preoteli’ još jedno revolucionarno otkriće te saznajte krije li Lika još nešto što će zagolicati Vašu maštu i zašto će povijesne knjige u vremenima koja dolaze ponovo mijenjati svoj sadržaj i davno utemljene činjenice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene