Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz slavina izlazi žuta voda

Ova kupaonica izgleda prljavo, ali je čista...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvi pogled, kupaonica izgleda kao da je prljava, no zapravo je čista. Jer u selu Sop Bukevski, koje je samo 20-ak kilometara udaljeno od Zagreba, voda je žuta.

Ružnog izgleda, ali i mirisa, ovakvu vodu imaju posljednje dvije godine, od kada su mjesto pogodile velike poplave. ' Kad se tuširam, nadam se da sutra neću dobiti neku bolest', kaže Tina Petričević, iz Sopa Bukevskog.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

No sada mještani nemaju ni tu žutu vodu, jer su bile velike suše. Vodu sada moraju kupovati. 'Sad smo primorani zatvarati i školjke i pipe na kadama i ponovno raditi poljske WC-e, da bi to funkcioniralo', kaže Mirjana Pilek, iz Sopa Bukevskog.

Tina se najviše brine za zdravlje svoje jednogodišnje kćerke. 'Kod bake i dede na moru se prvi put tuširala, tu je prvi put vidjela da voda curi iz tuša. Doma nije, jer se ja ne usuđujem kupati ju u ovakvoj vodi', kaže Tina.

>> Nepojmljivo: Hrvatski Leskovac još uvijek nema vodovod!

No, tu problemima nije kraj. Selo nije priključeno na gradski vodovod, dok okolna sela jesu. Mještani se već godinama pokušavaju izboriti za vodovod. 'Idejni projekt je bio uz nasip, ali Hrvatske vode su to odbile. Da je taj idejni projekt prošao, onda bi se ti ljudi direktno mogli priključiti na taj magistralni cjevovod', kazao je Stjepan Kos, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

No sada se to mora napraviti. Prema najboljim prognozama, bit će gotov sljedeće godine. 'Zahtjeve šaljemo i obećanja uvijek ima. Recimo, predizborna obećanja, da će to biti prioritet, a od tog prioriteta nikad ništa. Mandati prolaze, Sop Bukevska je bez vode!', kaže Ivan Radina, predsjednik mjesnog odbora Sop Bukevski.

'Sve probleme koje imaju, mogu doći kod nas osobno riješiti! Ja ću osobno otići tamo da na licu mjesta vidim u čemu je problem', kazao je Kos.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene