Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorene Dubrovačke ljetne igre, stižu i slavni i bogati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve pripreme su završene, pa će se tako u sljedećih 45 dana u Dubrovniku prikazati više od 80 različitih kulturnih programa, uz sudjelovanje preko dvije tisuće umjetnika.

Ovogodišnje igre posvećene su najvećem hrvatskom komediografu Marinu Držiću.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna Kako zbuniti glumca ViDEO: Dubrovačke ljetne igre

Ako je suditi po generalnoj probi, svečanost otvaranja mnogi Dubrovčani neće nisu ni razumijeli što se pod redateljskom palicom Kreša Dolenčića događa pred Svetim Vlahom.

Ipak generalna je proba uvijek na meti kritike. I to je, kao i same Igre, dio tradicije zbog koje se očito nitko previše ne uzbuđuje.

Za razliku od neozbiljne probe, predstavljanje programa ozbiljan je posao. Prvi čovjek Igara uvjeren je da će ovogodišnje biti najbolje.

- Igre će biti jače nego ikada. Okupiti će više od 2.000 umjetnika iz cijeloga svijeta. I najveći dio velikih hrvatskih umjetnika je tu, rekao je Ivica Prlender, intedant Igara.

Pa iako su sinoć svi bili na generalnoj probi, danas je umjetnike po Gradu, uz našu najbolju volju, nemoguće pronaći. Preskočili su čak uobičajeni ritual ispijanja kava u omiljenim kafićima. Večeras, kako službeno doznajemo, dolaze.

A najvažnije je da oni uđu, jer tek tada igre počinju. 

Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene