Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao po zasluzi, a ne vezama

Korumpirani, bojte se: Stigao hrvatski FBI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema više poslova preko veze, poručila je premijerka Kosor otvarajući hrvatski FBI! Nečije ime i prezime više neće značiti ništa.

O hrvatskom FBI-u priča se više od godinu dana. No svjetlo dana ugledao je tek danas. Svoju odanost borbi protiv korupcije dala je i premijerka. Mladima je poručila da vjeruju kako će znanje biti jedini uvjet do radnog mjesta. 'Svatko bez obzira na ime i prezime moći će naći posao, zahvaljujući svom znanju i svojim sposobnostima, ali isto tako da nitko zahvaljujući svom imenu i prezimenu, bez obzira tko to bio, ne može ići naprijed preko drugih mimo drugih zahvaljujući bilo kakvoj koruptivnoj aktivnosti', poručila je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Bivši ravnatelj policije Vladimir Faber i sam je priznao da u policiji ima korumpiranih. Stoga je ministar Karamarko imao potrebu naglasiti kako će u elitni odjel policije ući stotinu sposobnih a ne podobnih. 'To su odabrani kadrovi kod kojih su samo stručnost i iskustvo i dosadašnja profesionalnost bili uvjet za ulazak u Uskok. Nije bilo i neće biti nedodirljivih osoba, ili nedodirljivih slučajeva. Svoj dio posla policija će zasigurno obaviti', rekao nam je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Kako će svoj dio posla obaviti državno odvjetništvo, nismo doznali. Raspoloženi Mladen Bajić po starom dobrom običaju za izjave nije bio raspoložen. Uskok je u proteklih godinu dana zaprimio 864 korupcijske prijave od čega su 94 osobe osuđene. A novo osnovani ured bavit će se najtežim djelima organiziranog kriminala ali i aferama poput ovih koje potresaju javne tvrtke, uglavnom zbog korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene