Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna narav

Otvoren božićni sajam Međunarodnog kluba žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićni humanitarni sajam Međunarodnog kluba žena otvoren je u nedjelju u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma uz veliku i šaroliku ponudu poslastica sa svih kontinenata i izvornih proizvoda.

"Ovo je vrijeme darivanja i ljubavi. Drago nam je da ljubav prema našim zemljama možemo podijeliti sa zemljom domaćinom. Pozivam Zagrepčane da isprobaju naše specijalitete i počaste se suvenirima kako bi prikupili što više sredstava za potrebite", kazala je predsjednica Međunarodnog kluba žena Johanna Parnis England.

Sva sredstva prikupljena na humanitarnom sajmu biti će donirana Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda u Zagorju i Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci.

Na 22. tradicionalnom božićnom sajmu Međunarodnog kluba žena svoje proizvode je izložilo 47 zemalja, što je najveće izdanje sajma do danas, a zbog posjećenosti koja raste iz godine u godinu organizatori se nadaju da će naredni biti organiziran u većem pavoljonu. Prošle je godine sajam posjetilo sedam tisuća ljudi.

Posjetitelji su u velikom broju pohrlili na sajam odmah po otvaranju, a u ponudi su razna jela iz europskih i azijskih zemalja, od izraelskog falafela i humusa, grčkih musaki, iranskih specijaliteta od riže i mesa sa šafranom i grožđicama, francuskih sireva i vina, bosanskih baklava i korejskih specijaliteta iz woka pa sve do irskih kolača i Guinness piva.

Organizatori očekuju da će prikupiti oko 300.000 kuna. Međunarodni klub žena nevladina je i neprofitna udruga koja okuplja žene koje su u Zagreb došle iz raznih zemalja. Božićnim sajmom žele prikupiti sredstva za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece.
Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
England se na potpori u organizaciji božićnog sajma zahvalila gradonačelniku Milanu Bandiću i Zagrebačkom holdingu. (Hina)

Pročitajte i ovo Tatjana Vlahović, ravnateljica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, i Valentina Baus obnova muzeja po planu Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja o prijevozu morske nemani zbog obnove: "To je bila svojevrsna proba za prijevoz gorostasne psine" Slika nije dostupna Prekinuta tradicija od 1927. godine Prvi put u povijesti otkazan Božićni sajam na Zagrebačkom velesajmu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene