Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkrivene dvije ilegalne klaonice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji suzbijanja ilegalnog prometa stokom i mesom, Ministarstvo poljoprivrede otkrilo je, u suradnji s policijom, u Kučićima kod Omiša dvije ilegalne klaonice - u jednoj 500 kilograma mesa i 76 komada stoke, a u drugoj 329 komada kože bez dokumentacije. Protiv dvojice vlasnika podnesene su prekršajne i kaznene prijave.

Kasno sinoć završen je nadzor i kriminalistička istraga u kojoj je utvrđen promet i klanje stoke u ilegalnoj klaonici u Kučićima kod Omiša, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti" Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

Tijekom kriminalističke obrade u klaonici Joze Rabotega zatečeno je 500 kilograma mesa te 66 svinja, pet kozlića, četiri teleta i jedno june bez ikakve dokumentacije, rekao je Pavić.

Prema nekim pronađenim dokumentima, utvrđeno je da najveći dio stoke potječe s područja Virovitice. Na virovitičkom području provjerit će se odakle potječe stoka. Vlasnik nije imao nikakvih dokumenata o prometu stokom ni utovarne i istovarne listove, izjavio je Pavić.

Ministarstvo poljoprivrede i policija jučer su u ilegalnoj klaonici
Tomasović u Kučićima, koja je prije desetak dana zbog ilegalne trgovine stokom već prekršajno prijavljena, zaplijenili 329 koža - 130 janjećih, 101 teleću, 55 jarećih i 43 juneće.

Protiv obojice ilegalnih trgovaca stokom i mesom podnesene su kaznene i prekršajne prijave.

Zaplijenjeno meso i stoka bit će prodani na dražbi, a novac od prodaje uplaćen u državni proračun, rekao je Pavić.

Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, nastavlja akciju suzbijanja ilegalnog tržišta stokom i mesom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene