Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani zbunjeni

Otkrivamo: Je li ENC doista jeftinija opcija?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su jučer poskupjele cestarine, u našu redakciju javili su se brojni nezadovoljni korisnici ENC-a koji tvrde da im je s uređaja skinuta cijena uvećana za 15 posto, premda je Vlada obećala drugačije.

Naša ekipa sjela je u automobil i krenula na autocestu s ENC-om provjeriti o čemu se radi. Baš kao što su nas građani obavijestili, kada dođete na naplatne kućice s ENC računa bit će skinut iznos uvećan za 15 posto, koliko su i nedavno poskupjele cestarine. 'Na ekranu, prilikom plaćanja cestarine, prikazuje se realna cijena te dionice koju korisnik koristi. Korisnici ENC-a prilikom nadoplate imaju znači popust koji nadomješta ovih 15 posto poskupljenja', pojašnjava Ivana Jurišić iz HAC-a.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

>> Cestarine idu gore za 15 posto, ali će se moći do ENC-a za kunu

No, među korisnicima ENC-a s dužim stažem pojavila se sumnja kako oni nemaju pravo na popust. 'Bili stari ili novi korisnici ENC-a ostvarujete popust od 15 posto', kaže Jurišić.

HAC na ENC-u već zaradio 2 milijuna kuna!

Ono što je zbunilo mnoge vozače je i to što se ENC za kunu i 25 lipa ne može kupiti na svim mjestima gdje se prodaje. Jeftina varijanta postoji samo u HAC-u. A HAC je već do sada zaradio pravo bogatstvo! Dok javnost negoduje zbog poskupljenja cestarina, oni su u dva dana samo na ENC-u zaradili više od 2 milijuna kuna! 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene