Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema vjetra

Otkazano daskanje na Neretvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ušću Neretve danas je trebala biti održana regata jedrenja na dasci. No, planove 50-tak natjecatelja pokvarilo je vrijeme.

Vreli dan, bez onog najvažnijeg za ovaj sport, nije bilo ni daška vjetra. Luka Mratović hrvatski je olimpijac u jedrenju na daski. Ušće Neretve, kaže Luka, idealno je za sport kojim se bavi: 'Plitko je, često, svaki dan skoro vjetar, maestral povoljan.'

Pročitajte i ovo Dolina Neretve Narančin trnoviti štitasti moljac Potvrđen nalaz štetnog kukca kod Opuzena, iz resornog ministarstva objavili što će se sve morati učiniti Maraton lađa - 1 POBJEDNICI ZA DNEVNIK NOVE TV Zagrepčani odnijeli štit kneza Domagoja: ''Morali smo ove godine pokazati da nema dvojbe tko je najbolji''

Ipak, pred današnju regatu zakazao je najvažniji element vjetar. Ipak, vjetar nikako da počne. Uz temperaturu od gotovo 40 celzijevih stupnjeva većina jedriličara ipak se odlučila za kupanje. Na neretvansku regatu stigli su jedriličari iz Češke, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Ušće Neretve postaje sve jače ime u svijetu jedrenja na dasci. Organizatori kažu razvijamo sportski turizam. 'Trenutno imamo broj od nekih 40 takmičara, što znači, nitko nije došao sam. Svatko je došao s nekom pratnjom, znači to možete množiti puta tri', rekao je Vido Jeramaz, organizator. I jedriličari i njihova pratnja danas su ostali razočarani lagani vjetar zapuhao je tek kasno poslijepodne. Ipak to ih ne brine- kažu jedrit ćemo sutra.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene