Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Obitelji vatrogasaca: Komemoracija je nepotrebna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninski župan Goran Pauk potvrdio je danas da je otkazana komemoracija za dvanaestoricu vatrogasca poginulih u kornatskoj tragediji, koja je bila najavljena za subotu, 30. kolovoza, u Šibenskom kazalištu.

Na komemoraciji su obiteljima poginulih vatrogasaca i jedinom preživjelom vatrogascu Frani Lučiću trebala biti uručena odličja koja im je dodijelio predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

U sklopu programa obilježavanja prve obljetnice kornatske tragedije, koji je organizirala Šibensko-kninska županija, trebala se održati komemoracija u Šibenskom kazalištu, a nakon toga misa na otoku Kornatu i obilazak mjesta stradavanja vatrogasaca.

Župan Pauk podsjetio je da je prijedlog programa bio poslan uredima predsjednika Republike, Sabora i Vlade kako bi se uskladio protokol.

Istaknuo je da je danas pozvao obitelji poginulih vatrogasaca kako bi ih o svemu tome izvijestio i to nakon što je danas Županija dobila odgovor da u Šibenik neće doći nijedan od predsjednika nego njihova izaslanstva te nakon što su iz Ureda predsjednika RH poručili da se odličja obiteljima poginulih vatrogasaca neće uručiti na komemoraciji jer to nije prigoda za uručivanje odličja.

"Stajalište je obitelji da nema potrebe da se komemoracija održi ako na njoj neće biti uručena odličja. Želimo poštovati odluku obitelji i zato smo otkazali komemoraciju", rekao je Pauk. Dodao je da su obitelji poginulih vatrogasaca izjavile da će primiti odličja kada bude organizirano uručivanje.

Župan je izvijestio da će se 30. kolovoza održati, kako je najavljeno, drugi dio programa obilježavanja kornatske tragedije.

Tako će se na otoku Kornatu u 12 sati u crkvi Gospe od Tarca služiti misa za poginule vatrogasce, nakon koje će obitelji obići mjesta stradavanja svojih najmilijih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene