Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema razloga

Ispunit će im zahtjeve: Otkazan prosvjed pirotehničara najavljen za 19. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sindikat izvijestio je da je otkazan prosvjed pirotehničara, najavljen za četvrtak 19. rujna na Markovu trgu, nakon konzultacije s članovima i sastanka u MUP-u gdje je dobivena obvezujuća pisana potvrda rješavanja sva tri zahtjeva istaknutih kao razlozi prosvjeda.

Prosvjed je otkazan jer razloga za njegovo održavanje trenutačno nema, priopćili su u ponedjeljak iz Novog sindikata.

Pročitajte i ovo Britanska policija Detoniran projektil Bomba im je bila ukras u dvorištu obiteljske kuće: "Osjećamo se kao da nas je napustio stari prijatelj" Bivše radnice šibenske Revije prosvjeduju u Zagrebu 1,29 milijuna eura potraživanja Agonija koja traje 20 godina: Radnice šibenske Revije prosvjedovale u Zagrebu, traže svoje plaće i otpremnine

Dodaju da će "u slučaju nepoštivanja napisanoga i potpisanoga" organizirati novi prosvjed.

Pirotehničari traže povećanje minimalne zaštićene mirovine s 3500 kuna, na oko 5000 kuna i donošenje izlazne strategije, s obzirom na to da bi Hrvatska do 2026. godine trebala biti očišćena od mina pa mladi pirotehničari nakon toga neće imati posla niti steći uvjete za mirovinu.

Također traže osiguranje posla za pirotehničare tijekom cijele godine kako u studenome i prosincu ne bi bili na minimalnoj plaći ili čak bez nje, ako ne bude nikakvog posla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene