Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kost joj pritišće mozak

Mašu Lučić čeka još jedna operacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su brojni građani sudjelovali u prikupljanju novca za njezino liječenje, malena Maša Lučić, koja boluje od Arnold-Chiarijeva sindroma, uspješno je operirana u Chicagu.

Zajedno s roditeljima vratila se u Hrvatsku prije dva dana. Presretni su jer već sada vide prve pomake. No, Mašu Lučić čeka još jedna operacija.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

>> Maša Lučić uspješno operirana: 'Operacija je protekla super!'

Nakon 40 dana, malena Maša Lučić se vratila iz Amerike. Tamo je bila na operaciji, jer boluje od Arnold-Chiarijeva sindroma, zbog kojeg joj kost pritišće mozak. 'Kirurg je rekao da je napravio sve što je planirao i više. Neke je stvari morao popraviti. Zadovoljan je jako', rekla je Vlatka Lučić, Mašina majka.

'Bilo je dosta stresno iako smo znali da je to najbolji doktor na svijetu što se toga tiče. Ali eto, prošlo je to, probudila se, bilo je sve super', rekao je Danijel Lučić, Mašin otac. Za tri mjeseca ide na prvu kontrolu. No, već se sada vide pomaci.

'Sad stvarno puno jede, puno bolje hoda. Znači, to su oni prvi znaci. Stalno hoće nešto reći', dodaje Danijel. Liječnik koji je Mašu operirao uvjerava kako će se kroz šest mjeseci vidjeti pravi rezultati.

'Garantira gutanje, ravnotežu, kordinaciju i govor. E sad, naravno uz puno vježbe', rekla je Vlatka. Maša i dalje ima epileptične napade. No, i za to ima lijeka. 'Postoji jedan uređaj koji se ugradi i koji šalje impulse da napadaje spriječava. Vidjet ćemo. To se može u Europi raditi pa smo ipak odlučili vratiti se doma, dalje nastaviti s pretragama i boriti se protiv epilepsije', kaže Vlatka.

A u ovu borbu Mašini roditelji nisu mogli bez pomoći dobrih ljudi koji su za operaciju sakupili novac. I zbog toga su neizmjerno zahvalni. 'Na kraju smo uspjeli i Maši omogućili da može te osnovne funkcije za život, da može funkcionirati dalje', zaključuje Danijel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene