Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga bez rezultata

Otac Antonije Bilić: Paravinju treba vratiti u Hrvatsku i ovdje mu suditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja odbrojava posljednje dane u šibenskom pritvoru prije izručenja Bosni i Hercegovini. Na sudu u Sarajevu trebao bi se pojaviti u četvrtak, zbog donošenja drugostupanjske presude za silovanje iz 2002. godine.

Misterij Čikolskog mosta još uvijek nije razjašnjen. U drniškom kraju i dalje neizvjesnost. 'Prošlo je već 6 i pol mjeseci, a ništa se ne zna', kaže Antonijin otac Mile Bilić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koja braniteljica? Ona nije moja braniteljica' Počelo ponovljeno suđenje: Paravinja na sud stigao kao da ide na plažu Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić

Najveća potraga u hrvatskoj povijesti nije dala rezultate. Dovoljan teret za Antonijine roditelje i njihovu nadu u povratak.
'Teško je to sad reći, nakon toliko vrimena...', kaže Mile Bilić. Podignuta optužnica za pokušaj silovanja i teško ubojstvo nije bila jamstvo za ostanak optuženika u Hrvatskoj.

Nakon 5 mjeseci boravka u šibenskom pritvoru, Dragan Paravinja će idućeg tjedna biti deportiran na Okružni sud u Sarajevo. A izručenje Bosni i Hercegovini sa sobom donosi i brojna pitanja. 'Više varijanti je moguće, pa i da ga vrate odmah nakon te sjednice. A može i stalno ostati tamo jer je u biti Hrvatskoj ustupljen', pojašnjava odvjetnik Dragana Paravinje Branko Baica.

No, obitelj Bilić vjeruje u ponovno izručenje. 'Trebalo bi da se on vrati u Hrvatsku, da mu se sudi za ovo za što je optužen. Jer ja mislim, po svemu, da je ovo najveći zločin od svih ovih što je napravio u Srbiji i Bosni', kaže Antonijin otac.

Sličnog mišljenja su i pravosudna tijela. 'Srbija je, koliko znam, već tražila izručenje i doneseno je rješenje da u biti postoje pretpostavke, ali da je prvenstveni prioritet ima zahtjev Hrvatske', pojašnjava odvjetnik Baica. Osim sudstva, aktivne mjere i dalje poduzima policija. Potraga je, ističu, na snazi sve dok Antonia Bilić ne bude pronađena.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene