Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 dana iza rešetaka

Osumnjičenoj pročelnici Porezne uprave određen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, osječki Županijski sud danas je bivšoj pročelnici osječkog Područnog ureda Porezne uprave odredio istražni zatvor od 30 dana, izvijestio je danas taj Sud, ne navodeći njezino ime.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičena bivša pročelnica Ružica Kovačević, za koju je Uskok zatražio istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Sud je prihvatio prijedlog obrane da se osumnjčenici odredi jamstvo od 100 tisuća kuna, čemu se protivilo Državno odvjetništvo, pa će se o tome odlučivati u žalbenom postupku. Glasnogovornik suda Miroslav Rožac kazao je na konferenciji za novinare da je istražni zatvor određen zbog mogućnosti utjecaja na djelatnice koje su bile podređene osumnjičenoj i uhićenoj pročelnici i koje su neformalno dale svoja saznanja djelatnicima Uskoka o onome za što se tereti osumnjičenicu.

USKOK upao u Porezne uprave u Osijeku i Sl. Brodu: Privedena bivša pročelnica

Bivšu pročelnicu Ružicu Kovačević Uskok tereti da je, nakon što je 2. srpnja 2012. doneseno rješenje o odbacivanju zahtjeva poreznog dužnika - osječke tvrtke OLT za otpis poreznog duga s osnove kamata u ukupnom iznosu od 27,19 milijuna kuna, postupila suprotno zakonu i naredila zaposlenicama Područnog ureda da rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika s njegovog računa ne dostavljaju na provedbu Financijskoj agenciji - Fini.

Tako je tom trgovačkom društvu omogućeno da, sve do otvaranja postupka predstečajne nagodbe u svibnju 2013. godine, nesmetano obavlja financijske transakcije preko svojih računa te nije ovršen iznos od najmanje 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna.

Rožac je kazao kako su se zaustavljanjem upućivanja rješenja o ovrsi Fini 'ostvarila obilježja osnovane sumnje u kazneno djelo'. Osumnjičenica je u obrani negirala krivnju i počinjenje kaznenog djela, dodao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene