Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optuženi za privatizaciju splitskog konstruktora su direktor tog poduzeća Željko Žderić i šef splitske Porezne uprave Ivica Mladineo. Ali i čovjek koji je preminuo prije pet godina.


Umirovljeni direktor mehanizacije u nekadašnjem Konstruktoru Božo Biuk skuplja godinama silnu dokumentaciju o malverzacijama koje su se događale u njegovoj bivšoj tvrtki. Za njenu privatizaciju podignuta je optužnica protiv petorice iz Upravnog odbora.

Vezani članci Slika nije dostupna Ž. Žderić: 'Konstrukor' privatiziran po zakonu Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Željka Žderića

'Prvi je potez bio da su oni iz Konstruktora izdvojili sve šta vrijedi i uklopili ga u novostvoreno poduzeće, a onda je GP Konstruktor prodao novostvoreni 'Konstruktor inženjering' tvrtki projektni biro konstruktor', tvrdi Biuk.
Na taj su način oštetili državu za 2, 7 milijuna njemačkih maraka. Optužnica je jutros stigla na Općinski sud u Splitu.

>> Podignuta optužnica protiv Željka Žderića

Nije dostavljen izvadak iz knjige umrlih

'Podignuta je optužnica protiv pet optuženih osoba i to Željka Žderića, Josipa Kuzmanića, Berislava Bašića, Nedjeljka Ževrnje i Ivice Mladinea zbog kaznenog djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju', izjavila je Vedrana Šimundža Nikolić iz Općinskog suda u Splitu. Žderić je bio predsjednik Upravnog odbora poduzeća, a ostali, među kojima i aktualni šef porezne uprave Ivica Mladineo, članovi tog odbora. No optuženi Ževrnja mrtav je već pet godina, što nam je potvrdila njegova supruga. Na pitanje kako su mogli optužiti mrtvog čovjeka u Dorhu odgovaraju kako im nitko nije dostavio izvadak iz matične knjige umrlih.

A jedan od prigovora će sigurno biti da je čovjek preminuo. I dok se čeka početak suđenja Božo Biuk napominje kako se godinama isisavao novac iz Konstruktora i to po istom modelu, osnivanjem novih tvrtki.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju