Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska birokracija

Osumnjičenik za privatizaciju Konstruktora mrtav pet godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženi za privatizaciju splitskog konstruktora su direktor tog poduzeća Željko Žderić i šef splitske Porezne uprave Ivica Mladineo. Ali i čovjek koji je preminuo prije pet godina.

Umirovljeni direktor mehanizacije u nekadašnjem Konstruktoru Božo Biuk skuplja godinama silnu dokumentaciju o malverzacijama koje su se događale u njegovoj bivšoj tvrtki. Za njenu privatizaciju podignuta je optužnica protiv petorice iz Upravnog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacio optužbe da je fond smeće Ž. Žderić: 'Konstrukor' privatiziran po zakonu Slika nije dostupna Državno odvjetništvo u Splitu Podignuta optužnica protiv Željka Žderića

'Prvi je potez bio da su oni iz Konstruktora izdvojili sve šta vrijedi i uklopili ga u novostvoreno poduzeće, a onda je GP Konstruktor prodao novostvoreni 'Konstruktor inženjering' tvrtki projektni biro konstruktor', tvrdi Biuk.
Na taj su način oštetili državu za 2, 7 milijuna njemačkih maraka. Optužnica je jutros stigla na Općinski sud u Splitu.

>> Podignuta optužnica protiv Željka Žderića

Nije dostavljen izvadak iz knjige umrlih

'Podignuta je optužnica protiv pet optuženih osoba i to Željka Žderića, Josipa Kuzmanića, Berislava Bašića, Nedjeljka Ževrnje i Ivice Mladinea zbog kaznenog djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju', izjavila je Vedrana Šimundža Nikolić iz Općinskog suda u Splitu. Žderić je bio predsjednik Upravnog odbora poduzeća, a ostali, među kojima i aktualni šef porezne uprave Ivica Mladineo, članovi tog odbora. No optuženi Ževrnja mrtav je već pet godina, što nam je potvrdila njegova supruga. Na pitanje kako su mogli optužiti mrtvog čovjeka u Dorhu odgovaraju kako im nitko nije dostavio izvadak iz matične knjige umrlih.

A jedan od prigovora će sigurno biti da je čovjek preminuo. I dok se čeka početak suđenja Božo Biuk napominje kako se godinama isisavao novac iz Konstruktora i to po istom modelu, osnivanjem novih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene