Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio odgovarati na pitanja

VIDEO: Mjesec dana pritvora osumnjičenom za ubojstvo Ivane Hodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenik za ubojstvo Ivane Hodak 61-godišnji Mladen Šlogar danas je doveden na Županijski sud kako bi se izjasnio o istražnom zahtjevu.

Šlogar danas nije želio odgovarati na pitanja sutkinje te je ostao pri svom prvom iskazu danom u petak prilikom svog privođenja. Tako je nejgovo davanje iskaza trajalo samo nekih desetak minuta. Određeno mu je mjesec dana pritvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora. Glasnogovornik Županijskog suda Ivan Devčić rekoa ej da još nije obavljeno psihijatrijsko vještačenje osumnuičenika, te da će to sve biti provedeno narednih dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva reakcija Ljerke Mintas Hodak 'Neka mu Bog pomogne da shvati kakvo je zlo napravio' Slika nije dostupna Presuda u 14.15 sati! VIDEO: Šlogaru 30 godina za ubojstvo Ivane Hodak!

U istražnom zahtjevu Mladen Šlogar zvan Žila se tereti za počinjenje teškog ubojstva, i to po točki 6. za ubojstvo iz bezobzirne osvete, mržnje ili drugih niskih pobuda. Za to je predviđena najmanje kazna od deset godina zatvora, dok je maksimalna 40 godina zatvora. Prvotno se Šlogara teretilo za obično ubojstvo, ali je u dogovoru s Državnim odvjetništvom prekvalificirano u teško ubojstvo.

Branitelj osumnjičenog odvjetnik Antonio Zujić nije želio otkriti kako će se njegov klijent braniti, a mediji već nagađaju da će se obrana pozivati na neuračunljivost osumnjičenog.

U petak je u svom prvom iskazu na Županijskom sudu u Zagrebu Šlogar priznao ubojstvo Ivane Hodak te je rekao da mu je žao Ivane, koju je poznavao od njezine četvrte godine. Izjavio je da je do ubojstva došlo zbog niza nesretnih okolnosti te da su se oboje našli na krivom mjestu, u krivo vrijeme.

Žila je u iskazu ispričao da je prvo Ivanu pitao sjeća li ga se na što je ona odgovorila 'kako te se ne bih sjećala'. Nakon toga je uslijedila prepirak i hici, prvi u vrat, drugi u sljepoočnicu. Rekao je da Ivanina oca, odvjetnika Hodaka, smatra krivcem za lošu životnu situaciju u kojoj se našao nakon što je 1995. godine dobio otkaz u RO Zagreb koji je upravljao terenima teniskog kluba Mladost. Policajcima i istražnoj sutkinji tvrdio je da je odvjetnika Hodaka smatrao krivcem zato jer mu nije ispunio obećanja vezana uz posao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene