Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan

Osumjičeni za izazivanje požara u prodajnom centru Elgrad pušten da se brani sa slobode

Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr)
Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Marko Balen/dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Muškarac (35) koji je osumnjičen da je bacivši neugašeni opušak u plastičnu vreću za smeće izazvao veliki požar u prodajnom centru Elgrad u Rijeci, nakon prvog ispitivanja u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci, pušten je da se brani sa slobode jer u tom slučaju nema zakonskih razloga za određivanje istražnog zatvora, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.

Muškarac je ispitan na temelju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Osumnjičen je da je 16. veljače u 20:56 u skladištu u sklopu prodajnog centra Elgrad u Rijeci, "olako držeći da neće izazvati požar i ugroziti sigurnost imovine, pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvne građe", navodi Općinsko državno odvjetništvo. Neugašeni opušci zapalili su sadržaj u vreći i vatra se proširila na skladište. Uništeno je pet hala Elgrada, obližnja hala i autopraonica. Prema informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.

Požar su za nekoliko sati lokalizirali vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Viškova i Grobnišćine, a požarište su osiguravali i sljedeći dan te u nedjelju ujutro. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene