Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osuđena liječnica poručila da će progovoriti kada dođe vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri godine nakon smrti 11-godišnje astmatične djevojčice Tene Šurine, tragična je priča dobila svoj sudski epilog.

Općinski sud u Križevcima, osudio je liječnicu i medicinsku sestru tamošnje Hitne pomoći zbog smrti djeteta na uvjetnu zatvorsku kaznu. Obitelj je ogorčena, osuđene liječnice na slobodi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječnica i sestra osuđene za smrt djevojčice Slika nije dostupna Suđenje liječnici i sestri zbog smrti djevojčice

Uvjetna osuda za ekipu križevačke hitne pomoći, godinu i pol dana za medicinsku sestru Nevenku Turčinović i 11 mjeseci za liječnicu Dubravku Puljević, majci ne pomažu. Sud je donio blažu kaznu, jer dosada nisu kažnjavane. 

Te kobne listopadske noći, kola Hitne pomoći nisu otišla u kućni posjet. Hitna pomoć odbila je majčin poziv u pomoć, a o tome je, bez konzultacije s liječnicom, odlučila sestra.

Preplašena majka,dijete je odvezla sama. No, prekasno. Štoviše, prisjeća se, u ordinaciji nije bilo ni boca za kisik. Bile su to, kaže, minute užasa. 

- Imala je veće šanse da je ostala na svom inhalatoru. Inkubirali su je tek kada je prestala disati, opisuje majka Mirjana Šurina strašne trenutke.

Reakcija prozvanog liječničkog tima na teške optužbe izostala je i nakon presude. 

- Ne još, progovorit ću kad bude vrijeme, poručila nam je osuđena križevačka liječnica. 

Kažnjena je kratkom suspenzijom, no ostala je na svom radnom mjestu. Medicinska sestra, koja je nije obavijestila da se dijete guši, danas radi nekoliko kilometara dalje, na odjelu ginekologije koprivničke bolnice. 

I liječnička komora dosada je bila u njihovoj obrani, tvrdnjama kako stručne pogreške nije bilo.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene