I to se dogodilo u Hrvatskoj - direktor je osuđen zbog neisplate plaća radnicima. Naime, Vedran Vilović, bivši direktor bračkog Jadrankamena, nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Splitu na novčanu kaznu od oko 43 tisuće kuna.


Gotovo 300 radnika u prosincu 2011. nije dobilo plaću za studeni u Jadrankamenu. Tada je bilo dramatično jer su radnici ustali protiv otkaza, a tvrtka je bila u velikim novčanim problemima. Nezavisni sindikat prijavio je tada zbog toga predsjednika uprave Vedrana Vilovića koji je sada nepravomoćno osuđen.

Vezani članci COVID bolnica u Areni Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Slika nije dostupna Split: Radnici Konstruktora izašli na ulice: 'Hoćemo raditi, a ne prositi'

'U moru tih ekstremnih slučajeva da se ovo izabere kao prvi slučaj koji će se procesuirati i dovesti do nepravomoćne presude je više nego smiješno. Radi se o neisplati jedne plaće, a u roku od 20 dana je podignuta optužnica i razlog za neisplatu je bio više nego objektivan', rekao je Vedran Vilović, bivši predsjednik uprave Jadrankamena.

>>Sud kaznio bivšeg direktora Jadrankamena zbog neisplate plaća 286 radnika!

Vilović i sada tvrdi da plaću tada nije mogao isplatiti. Rekao je kako nije bilo dovoljno sredstava između 15.-og i 5.-og siječnja, a račun je blokiran 05.01.2012. Ni oni koji su Vilovića prijavili nisu zadovoljni.

'Mi u sindikati koji smo podnijeli prijavu smo razočarani presudom, jer nismo očekivali novčanu kaznu već kaznu zatvora koja je po novom zakonu do 3 godine zatvora', rekao je Tonči Drpić iz Nezavisnog sindikata Jadrankamena. No hoće li dobiti neisplaćene plaće, još uvijek ne znaju.

U ožujku 2012. Jadrankamen je otišao u stečaj. U pobunama protiv dvoje stečajnih upravitelja morala je intervenirati i policija. Nakon smirivanja situacije tvrtka ponovno posluje, ali u stečaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook