I to se dogodilo u Hrvatskoj - direktor je osuđen zbog neisplate plaća radnicima. Naime, Vedran Vilović, bivši direktor bračkog Jadrankamena, nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Splitu na novčanu kaznu od oko 43 tisuće kuna.


Gotovo 300 radnika u prosincu 2011. nije dobilo plaću za studeni u Jadrankamenu. Tada je bilo dramatično jer su radnici ustali protiv otkaza, a tvrtka je bila u velikim novčanim problemima. Nezavisni sindikat prijavio je tada zbog toga predsjednika uprave Vedrana Vilovića koji je sada nepravomoćno osuđen.

Vezani članci Klapa Rišpet Publika ne prestaje pokazivati interes za koncert klape Rišpet u splitskom Spaladiumu Općinski sud u Splitu Udruga pred sudom: Upozorili na moguće sumnjive radnje u Domu zdravlja

'U moru tih ekstremnih slučajeva da se ovo izabere kao prvi slučaj koji će se procesuirati i dovesti do nepravomoćne presude je više nego smiješno. Radi se o neisplati jedne plaće, a u roku od 20 dana je podignuta optužnica i razlog za neisplatu je bio više nego objektivan', rekao je Vedran Vilović, bivši predsjednik uprave Jadrankamena.

>>Sud kaznio bivšeg direktora Jadrankamena zbog neisplate plaća 286 radnika!

Vilović i sada tvrdi da plaću tada nije mogao isplatiti. Rekao je kako nije bilo dovoljno sredstava između 15.-og i 5.-og siječnja, a račun je blokiran 05.01.2012. Ni oni koji su Vilovića prijavili nisu zadovoljni.

'Mi u sindikati koji smo podnijeli prijavu smo razočarani presudom, jer nismo očekivali novčanu kaznu već kaznu zatvora koja je po novom zakonu do 3 godine zatvora', rekao je Tonči Drpić iz Nezavisnog sindikata Jadrankamena. No hoće li dobiti neisplaćene plaće, još uvijek ne znaju.

U ožujku 2012. Jadrankamen je otišao u stečaj. U pobunama protiv dvoje stečajnih upravitelja morala je intervenirati i policija. Nakon smirivanja situacije tvrtka ponovno posluje, ali u stečaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook