Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mikea Pumu mučio je problem koji muči mnoge Australce.


Mnogim Hrvatima se kupnja kuće ili stana čini nemogućom misijom,  a o vlastitoj nekrenini sanjaju i brojni Australci. Jedan od njih bio je Mike Puma. Bio - jer je nedavno kupio kuću koju je platio samo 1,30 dolara.

Vezani članci Zanimljivo vrijeme Jedna kuća, dva svijeta: Snimala nebo s trijema, a na drugom kraju kuće dočekalo je iznenađenje Vilim Ribić Ispravak Vilima Ribića: ''Kuća me koštala 180.000 eura''

Naravno - postoji 'kvaka'. Za početak, kuća je daleko od njegovog doma. Smještena je u Buffalou, New York, gdje će morati živjeti. A grad kuće prodaje po tako niskim cijenama jer žele očuvati susjedstva, piše News.com.au.

Naime, riječ je o ruševnim kućama, a kupci moraju popraviti bilo kakvo oštećenje u roku 18 mjeseci od kupnje, te u kući moraju živjeti najmanje tri godine i sve to za oko dolar.

FOTO Ovako je nastala jedna od najvećih horor priča

Krajni rezultat je kuća koja može biti ili srušena ili obnovljena za oko 50 tisuća dolara. Prema podacima CNN-a samo desetak kupaca svake godine iskoristi ovu priliku jer su mnogi domovi jednostavno preskupi za renoviranje.

Mike priznaje da je potrebno uložiti puno truda u njegov novi dom, ali tvrdi da su njegovi prijatelji bili ljubomorni. Kada su ga novinari pitali zbog čega se zaljubio u kuću rekao je da je vidio njezin potencijal.

Također, nada se da će za nekih pet godina od kuće i zarađivati zahvaljujući velikodušnim poreznim poticajima.

Iz grada su objasnili da im je jeftinije prodavati kuće za dolar nego trošiti 20 tisuća dolara javnog novca za njihovo rušenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook