Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji kvaka

Ostvario je nedosanjani san mnogih sa samo - sedam kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mikea Pumu mučio je problem koji muči mnoge Australce.

Mnogim Hrvatima se kupnja kuće ili stana čini nemogućom misijom,  a o vlastitoj nekrenini sanjaju i brojni Australci. Jedan od njih bio je Mike Puma. Bio - jer je nedavno kupio kuću koju je platio samo 1,30 dolara.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

Naravno - postoji 'kvaka'. Za početak, kuća je daleko od njegovog doma. Smještena je u Buffalou, New York, gdje će morati živjeti. A grad kuće prodaje po tako niskim cijenama jer žele očuvati susjedstva, piše News.com.au.

Naime, riječ je o ruševnim kućama, a kupci moraju popraviti bilo kakvo oštećenje u roku 18 mjeseci od kupnje, te u kući moraju živjeti najmanje tri godine i sve to za oko dolar.

FOTO Ovako je nastala jedna od najvećih horor priča

Krajni rezultat je kuća koja može biti ili srušena ili obnovljena za oko 50 tisuća dolara. Prema podacima CNN-a samo desetak kupaca svake godine iskoristi ovu priliku jer su mnogi domovi jednostavno preskupi za renoviranje.

Mike priznaje da je potrebno uložiti puno truda u njegov novi dom, ali tvrdi da su njegovi prijatelji bili ljubomorni. Kada su ga novinari pitali zbog čega se zaljubio u kuću rekao je da je vidio njezin potencijal.

Također, nada se da će za nekih pet godina od kuće i zarađivati zahvaljujući velikodušnim poreznim poticajima.

Iz grada su objasnili da im je jeftinije prodavati kuće za dolar nego trošiti 20 tisuća dolara javnog novca za njihovo rušenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene