Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nismo izgubili novac'

Ostojić: Zdravstveni doprinos je trebalo smanjiti, i danas bih glasao za to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je tvrdnju da je zbog smanjenja zdravstvenog doprinosa njegovo ministarstvo u protekle dvije godine izgubilo novac.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas da je smanjenje zdravstvenog doprinosa bilo potrebno te da bi ponovno glasao za isto jer je to bio značajan pomak za snižavanje cijene rada i značajna pomoć našim poduzetnicima.

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu

>> Oporba zbog štrajka liječnika želi Milanovića i Ostojića u Saboru

'Ponovno bih i digao ruku i glasao za snižavanje zdravstvenog doprinosa ako se taj iznos u apsolutnom iznosu nadoknadi iz drugih sredstava, a on se nadoknadio iz PDV-a. To je bio značajan pomak za snižavanje cijene rada i značajna pomoć našim poduzetnicima. Koliko su oni to iskoristili, to je pitanje za njih, ali mislim da je u apsolutnom iznosu to ostalo potpuno isto jer smo, nažalost, istodobno morali podići PDV', komentirao je Ostojić novinarsku tvrdnju da je Ministarstvo zdravlja izgubilo novce u posljednje dvije godine zbog smanjenja doprinosa i zdravstvenog proračuna.

Naglasio je i da je Ministarstvo zdravlja prošle godine napisalo, apliciralo i dobilo pet projekata Europske komisije.

'Napravili smo dobre kontakte s Western Balkan Investment Fundom i danas smo imali sastanak sa Svjetskom bankom i prvo smo ministarstvo u ovom području Europe, u Hrvatskoj koje je dobilo tzv. unaprijeđeni program, unaprijeđeni kredit Svjetske banke', rekao je Ostojić koji je danas prisustvovao predstavljanju znanstveno istraživačkog projekta 'Primjena robota u neurokirurgiji'.

Dodao je i da Ministarstvo zdravlja i hrvatski fond nije ništa izgubio te da su u apsolutnom iznosu ostali potpuno isti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene