Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O tegobama na liječenju

Ostojić: Svake srijede ću primati pet pacijenata na razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić objavio je da će svake srijede između 11 i 13 sati, u dogovoru s udrugama, razgovarati s pet pacijenata o tegobama s kojima se susreću u liječenju.

Ostojić je izrazio nadu da će to pridonijeti boljoj međusobnoj komunikaciji i rješavanju problema u zdravstvenom sustavu. 'Svake srijede razgovarat ću pet pacijenata i čuti što moraju proći da ostvare svoja prava i nadam se da ćemo na taj način riješiti 200 ključnih simptoma i tegoba', najavio je Ostojić na okruglom stolu 'Kvalitetna komunikacija u zdravstvenom sustavu - više od pola lijeka', koji je danas s udrugama pacijenata održan u Ministarstvu zdravlja.

Ostojić je rekao da udruge pacijenata moraju biti partneri zdravstvenim profesionalcima na svim razinama - od sudjelovanja u radu Upravnog vijeća HZZO-a u koje je nedavno po prvi puta imenovan i jedan predstavnik pacijenata, pa do postizanja boljeg odnosa između pacijenta i liječnika.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Sve osjete i pacijenti Nedostatak liječnika u Hrvatskoj: U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad mjesecima nema pedijatra Slika nije dostupna Lijepo zapakirano Slažete li se s njim? Ministar Beroš se pohvalio svojim uspjesima: "Niz je podulji..."

>> Ostojić: Nema novaca, HZZO ostaje u državnoj riznici

Udruge pacijenata pohvalile su ministrovu spremnost da udruge pacijenata prihvati kao ravnopravne partnere, a predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje rekao je da su pacijenti na to čekali devet godina.

Dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta prof. Davor Miličić istaknuo je kako bi boljoj komunikaciji između liječnika i pacijenata u udućnosti trebao pridonijeti i novi kolegiji na tom fakultetatu 'Temelji liječničkom umijeća' koji je uveden od ove školske godine, a studenti će ga slušati svih šest godina svog školovanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene