Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je tijekom boravka u Opatiji kazao novinarima kako bi bio zadovoljan da ove sezone dolasci i noćenja budu na razini prošle sezone, ali i da očekuje bolji financijski rezultat od prošlogodišnjeg, odnosno da zarada od turizma dosegne sedam milijardi eura.


Poručio je turističkim djelatnicima da pažljivo definiraju cjenovnu politiku za sljedeću godinu i to zbog smanjenja PDV na turističke usluge. Cijene su ključ naše konkurentnosti, istaknuo je ministar turizma.

Izrazivši zadovoljstvo turističkim rezultatima za uskrsne blagdane, ministar Ostojić je ocijenio kako je to dokaz da je Hrvatska atraktivno turističko odredište unatoč nepovoljnim okolnostima na tržištu.

Ministar turizma Veljko Ostojić u Opatiji je razgovarao s gradonačelnikom Ivom Dujmićem, predstavnicima tamošnje Turističke zajednice i Liburnia riviera hotela (LRH) o turističkim rezultatima i očekivanjima u ovoj sezoni.

Ostojić je suradnju grada, Liburnia riviera hotela i Turističke zajednice ocijenio izuzetno dobrom te da otvara mogućnost da Opatija postane cjelogodišnja destinacija.

Na novinarsko pitanje o rješenju problema blokiranih 25 posto plus jednu dionicu Liburnia riviera hotela u vlasništvu grada Opatije, Ostojić je kazao da će Vlada, Grad i LRH zajedno raditi na tome da se pronađe rješenje koje će biti prihvatljivo za sve.

Govoreći o očekivanjima za ovu sezonu, ministar Veljko Ostojić je kazao da je teže donositi procjene jer se booking događa sve kasnije, tako da se sad već dvije trećine bookinga obavlja najviše dva tjedna prije dolaska.

Predsjednik Uprave LRH-a Igor Šehanović kazao je da je ta tvrtka pripremila niz investicijski zahvata u objektima u svim mjestima Liburnije. Istaknuo je da je LRH u potpunosti preustrojen, da je zaduženost pala na sedam posto temeljnog kapitala, efikasnost povećana za jedan i pol puta. U 2012. se očekuje povećanje prihoda za osam posto te povećanje financijske efikasnosti za 35 posto, kazao je.

Vezani članci Turisti, ilustracija Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019. Rovinj Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

O izazovima i planovima za ovogodišnju sezonu govorimo i u Dnevniku u 19 i 15. Naš gost je ministar turizma Veljko Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.