Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zdravlja o imunološkom

KAKVA SUDBINA ČEKA IMUNOLOŠKI? 'Nedostaje 10 milijuna eura da se pokrene proizvodnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Ostojić danas je dao do znanja kako je njegovo ministarstvo zainteresirano za Imunološki zavod te da očekuje

Ministar zdravlja Rajko Ostojić izrazio je danas očekivanje da će Visoki trgovački sud reagirati brzo i u roku od šest do sedam dana donijeti odluku o tome ide li Imunološki zavod u stečaj o čemu će ovisiti sudbina 200 djelatnika koji su u otkaznom roku.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

'Mi smo zainteresirani za taj zavod, za njegove stručnjake i iskustvo', kazao je Ostojić u Opatiji.

Ostojić je rekao da je za ovaj slučaj izravno zainteresirano Ministarstvo gospodarstva te da brine o tome. 'Koliko je meni poznato, nedostaje 10 milijuna eura da se pokrene proizvodnja', rekao je.

Ministar je ustvrdio da je sadašnje stanje Zavoda dokaz nebrige svih dosadašnjih vlada, svih dosadašnjih ministarstava gospodarstva i djelatnika zavoda.

Laboratoriji i prostorije Zavoda nisu zadovoljili kriterije 21. stoljeća i to zbog 20 godina devastacije, nebrige i neulaganja', naglasio je.

Ostojić ranije danas izjavio da će oko 200 zaposlenika Imunološkog zavoda, koji su dobili otkaze, biti zbrinuti u zdravstvenom sustavu ako Zavod završi u stečaju. U suprotnom, nastavit će se s proizvodnjom, a zaposlenici ostaju u Imunološkom zavodu.

Na pitanje kakvi su rezultati sanacije bolnica, Ostojić je rekao da su u posljednjih šest mjeseci nova sanacijska vijeća smanjila dug bolnicama za 220 milijuna kuna. Da su ostali bolnički limiti kao 2011. danas bi sve bolnice uz sadašnju upravu bile u plusu, istaknuo je.

Ostojić najavio zbrinjavanje zaposlenika Imunološkog zavoda

Ocijenio je da sanacijska vijeća rade dobar posao, da ima bolnica koje su bolje od drugih te naglasio da je 'generalno zadovoljan'.

Ova Vlada je naslijedila dug u zdravstvenom sustavu u visini od 5,7 milijardi kuna, rekao je. Vlada je odlučila sanirati 3,3 milijarde, a ukupno je samo za kliničke bolnice i HZZO dato nešto manje od 2,8 milijardi, od čega je veći dio otišao u HZZO s tim da niti jedna kuna ni lipa u županijske bolnice, rekao je Ostojić. Najavio je donošenje master plana bolica tijekom ove godine, rekavši da će on donijeti daljnju uštedu od 400 milijuna kuna.

Na pitanje je li se krenulo prerano s uvođenjem Centralnog obračuna plaća (COP), s obzirom na tvrdnje da će plaće u bolnici Rebro kasniti, Ostojić je odgovorio da je s COP-om u zdravstvenom sustavu napravljena odlična stvar. 'U to smo ušli prije drugih velikih sustava poput školstva ili pravosuđa i napravili značajan pomak.' Izvijestio je da će se plaće na Rebru isplatiti danas ili sutra.

Upitan je li pomoćnik ministra financija Branko Šegon u sukobu interesa te treba li podnijeti ostavku, Ostojić je kazao da ne zna puno o tome, ali da je, poznavajući Šegona, uvjeren da je on napravio sve sukladno važećim zakonskim propisima. 'Potpuno stojim iza onoga što je o slučaju rekao ministar financija', rekao je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene