Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milinović iz Sabora:

'Ostojić je doživio knock out, Linić mu je preuzeo dužnost, neka da ostavku!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar zdravstva Milinović (HDZ) prozvao je ministra zdravlja Ostojića (SDP) da mu je ministar financija Slavko Linić preuzeo posao i pozvao ga da podnese ostavku.

'Ministarska pozicija ne može biti rezervna, Ostojić je odličan liječnik i profesor, ali ispuhan ministar', ustvrdio je HDZ-ov Darko Milinović na konferenciji za medije u Saboru, poručivši da Ministarstvu treba rekonstrukcija - novi ministar ili ministrica.

'Gdje je ministar zdravlja, očekivao sam da je od Bandića doživio knock down, a doživio je knock out, nigdje ga nema', poručio je Milinović.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Ilustracija sretna nova godina! Nova godina donijela je nove promjene za pacijente: Neki će morati dublje posegnuti u džep za mnoge usluge

>>Od 1. srpnja uvodi se europska kartica zdravstvenog osiguranja

Vladinu odluku o sanaciji zdravstvenog sustava ocijenio je nepotrebnom i bacanjem novca u vreću bez dna. Nejasno je, kaže, i pod kojim se uvjetima država zadužila za novih 3,3 milijarde kuna. Predvidio je i što očekuje zdravstveni sustav u iduća tri mjeseca - novi dug od pola milijarde kuna.

Ministra Linića koji je, kaže, jučer preuzeo dužnost ministra zdravlja, prozvao je za kršenje zakona i nenamjensko korištenje sredstava, radi čega je, kaže, zdravstveni sustav u kolapsu - na listama čekanja je sto tisuća pacijenata više i 2, 5 milijarde kuna novog duga u godinu i pol.

Ukupne proračunske i zakonske obveze prema HZZO-u iznose 24,8 milijardi kuna, a proračun Zavoda je 20,7 milijardi, dakle ministar Linić zdravstvu je protuzakonito uzeo 4,1 milijarde, ustvrdio je Milinović poručivši Vladi da - ili mijenja zakone ili nađe nove izvore financiranja.

>>Ostojić zbog cjenika usluga šalje inspekciju u zadarsku Hitnu

Ocijenio je i kako Hrvatska ima viška bolnica, podsjetio da je HDZ počeo smanjivati njihov broj, ali da ministar Ostojić nema snage 'zagristi' u taj posao, odnosno oduprijeti se lobijima koji stoje na putu smanjenja broja.

'Ne može svako brdo u Zagrebu imati bolnicu', rekao je HDZ-ov Darko Milinović.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene