Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siguran u pobjedu

Ostojić: Iz aviona se vidi da je Bandić u koaliciji s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba i ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je danas kako je sve više i više siguran da će pobijediti u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Zagreba, 19. svibnja.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je na zagrebačkom Cvjetnom trgu sudjelovao u javnozdravstvenoj edukativnoj kampanji za promicanje ispravne uporabe antibiotika - JEKA.Upitan je li ova javnozdravstvena edukativna kampanja u vezi s kampanjom za predstojeće lokalne izbore, Ostojić je rekao kako je 'ovo edukacija, edukacija, edukacija'.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna Potpisali sporazum SDP i HNS zajednički na lokalnim izborima u Zagrebu

'Ovo je u biti ono što sam cijelo vrijeme inzistirao i što ću inzistirati kao budući zagrebački gradonačelnik, a to je da napokon otvorimo, kao Ministarstvo zdravlja udrugama pacijenata, vrata grada Zagreba Zagrepčankama i Zagrepčanima, i da sav ovaj potencijal koji je bio zatomljen, probudimo te da oni nama kažu svoje probleme, a ja ću učiniti maksimum da im te probleme riješimo što je moguće prije', naglasio je Ostojić.

>> Ostojić razmišlja o smanjenju prireza u Zagrebu

Rekao je da je javnozdravstvena edukativna kampanja za promicanje ispravne uporabe antibiotika - JEKA dogovarana prije nekoliko mjeseci.

Pokušavali smo godinama, počeli smo prevenciju i nastavit ćemo prevenciju i ove godine, na to smo ponosni i na to sam dobio pohvale Svjetske zdravstvene organizacije. Ključ svega je edukacija i prevencija, rekao je.

Na tvrdnju novinara kako je, prema istraživanjima javnog mnijenja, smanjio prednost aktualnog gradonačelnika Milana Bandića zahvaljujući i ovakvim akcijama, Ostojić je kazao da ankete ostavimo analitičarima.

'Jedina anketa je 19. svibnja i ja sam sve više i više siguran da ću pobijediti u prvom krugu', istaknuo je Ostojić.

Na upit novinara je li točno, kao što navode mediji, da je kazao kako je Bandić zapravo u koaliciji s HDZ-om, Ostojić je odgovorio kako poziva sve kandidate da izađu sa svojim programom i pokažu svoj program te da im želi svako dobro.

'To se vidi iz aviona', odgovorio je Ostojić na pitanje je li po njegovom mišljenju Bandić vezan s HDZ-om. To sam rekao u intervjuu. To se vidi iz aviona da posljednje tri godine postoji jasna koalicija između HDZ-a i Milana Bandića, dodao je.

Ostojić nije, na pitanje novinara, pojašnjavao zašto onda ta koalicija nije javna.

Također je niječno odgovorio na upit novinara hoće li se danas na Zrinjevcu pridružiti humanitarnom grudanju gradonačelnika Milana Bandića, odnosno dolazi li u napast da ode i baci koju grudu.

'Ma naravno da ne', kazao je Ostojić.

Poručio je kako će njegova kampanja za zagrebačkog gradonačalnika biti financijski vrlo suzdržana i vrlo kratka te da će svi biti obaviješteni kad ona počne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene