Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potaknuo 70-godišnjaka na upis u SDP

Ostojić: Bernardić je glas SDP-a koji spaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Izaberi Beru, kreni u pravom smjeru', uzvikivali su Bernardićevi simpatizeri na predizbornom skupu za drugi krug unutarstranačkih izbora.

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je u prvom krugu unutarstranačkih izbora osvojio najviše glasova - 44 posto i ušao u drugi krug održao je predizborni skup na kojem su ga podržali SDP-ovi saborski zastupnici i kolege Rajko Ostojić, Neven Mimica, Gordan Maras i drugi te Diana Pleština, supruga pokojnog SDP-ovog predsjednika Ivice Račana. 'Mi možemo bolje' nije samo moj predizborni slogan niti prazna fraza već je to najdublja istina o zagrebačkom SDP-u', kazao je Bernardić burno pozdravljen od prijatelja, kolega i simpatizera koji su do kraja ispunili veliku dvoranu Novinarskog doma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi šef Bernardić: Ugodno sam iznenađen Slika nije dostupna Drugi krug Sarkozy pretrpio težak poraz na lokalnim izborima

Bernardić je kazao kako će SDP-u, zajedno sa svojim stranačkim istomišljenicima, ponuditi novu snagu, kvalitetu i odgovornost, a među glavne prioritete ubrojio je izgradnju zagrebačkog SDP-a kao moderne stranke te plana i okvira za razvoj Grada Zagreba. 'Moramo tražiti nova rješenja za loše odluke', kazao je te dodao da je važno djelovati dok nije kasno i braniti javne interese, pa i u 'slučaju Varšavske'.

Gordan Maras kazao je da je izbor Davora Bernardića za predsjednika zagrebačkog SDP-a, a potom i Zorana Milanovića za premijera, prvi korak ka tome da SDP postane predvodnik promjena, a Zagreb u promjenama najjači, a s time se složio i Neven Mimica posebno naglašavajući Bernardićevu odliku da ne gleda stvari kakve jesu nego kakve bi mogle i trebale biti.

Rajko Ostojić je naveo kako je Bernardić, donedavno na čelu Foruma mladih SDP-a, na toj dužnosti pokazao socijalnu osjetljivost, organizacijske sposobnosti i veliku dozu demokracije što je garancija da je 'glas SDP-a koji spaja'. To je potvrdio i predsjednik Foruma seniora SDP-a Dušan Plećaš koji smatra da će Bernardić uspjeti objediniti sve generacije u stranci, a u prilog tome pročitao je pismo jednog 70-godišnjaka koji se želi upisati u SDP kako bi imao mogućnost glasovati za Bernardića.

'Kad vidim da je nekome stalo, da mu nije svejedno, ima moju naklonost', kazala je Diana Pleština navodeći kako Bernardić jest mlad, ali nije bez iskustva te je dodala da je napravio puno za stranku i za društvo i to, naglasila je, na pošten način, što također nešto znači. 'Bero, Bero', 'Izaberi Beru, kreni u pravom smjeru', izvikivali su Bernardićevi simpatizeri na predizbornom skupu koji je financirao Bernardić uloživši u svoju kampanju 30.000 kuna ušteđenih iz saborske naknade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene