Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorio dnevnu bolnicu

Ostojić apsolutno siguran: 'Nakon lokalnih izbora odlazim na novu dužnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvarajući dnevnu bolnicu za liječenje malignih bolesti djece u Splitu, u koju je uloženo 2,3 milijuna kuna, ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas kako se nada da će se nastaviti suradnja s novim ministrom zdravlja jer će nakon lokalnih izbora otići na novu dužnost.

Govoreći nazočnima na svečanosti, ministar Ostojić istaknuo je kako 'očekuje da će se nastaviti suradnja s novim ministrom zdravlja' jer, kako je rekao, 'odlazi na drugu dužnost nakon lokalnih izbora'.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Na pitanje nekog od nazočnih je li u to siguran, ministar je odgovorio: 'Apsolutno, apsolutno...'

U Klinici za dječje bolesti splitskoga KBC-a u dnevnu bolnicu za liječenje djece s malignim bolestima uloženo je 2,3 milijuna kuna, od čega je dva milijuna investiralo Ministarstvo zdravlja, a 300 tisuća kuna prikupljeno je u humanitarnim akcijama.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od malignih bolesti na godinu oboli 15-ero djece koja su dosad najčešće morala odlaziti na liječenje u Zagreb, a nakon današnjeg otvorenja dnevne bolnice površine 233 četvorna metra s deset postelja terapiju će moći prolaziti u Splitu, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravlja u povodu njezina današnjeg otvorenja.

Ministar Ostojić istaknuo je kako se time vraća dug djeci pošto je riješen problem prostora te bolnice koji je godinama, po njegovim riječima, bio prazan i zapušten. Riješen je problem koji nisu riješili njegovi prethodnici, istaknuo je te dodao da 'takav problem postoji diljem Hrvatske' koji Ministarstvo zdravlja također prevladava. 'Dnevne bolnice su bolnice 21. stoljeća, one su budućnost medicine', rekao je ministar Ostojić.

Istaknuo je kako mu je žao što se to nije prije dogodilo. 'Također mi je žao da se nevolje, osobito djece, nerijetko iskorištavaju u humanitarne priredbe, telefone, osobito u vrijeme blagdana, u vrijeme kad počinje sa Sv. Nikolom, Sv. Lucijom i završi s Božićem. Vjerujem da je Hrvatska iz dana u dan uređenija i da će to vrijeme proći', dodao je ministar zdravlja.

Po njegovim riječima, moramo skrbiti o najranjivijim skupinama društva, a to su djeca, osobito bolesna, i stariji.

'Stariji ljudi, kao što je rekao naš novi papa Franjo, imaju ono što nemaju mlađi, imaju životnu mudrost. Životna mudrost koja mene vodi je detektirala da je ovo vaš problem i šteta što ga niste ranije vidjeli', rekao je nazočnima ministar Ostojić.

Istaknuo je kako medicinsko osoblje u splitskome KBC-u katkad radi o nemogućim uvjetima te je Ministarstvo zdravlja, kako je rekao, nedavno odobrilo da se u tu zdravstvenu ustanovu primi 40-ak medicinskih sestara - prvostupnica i primalja, te očekuje da se će se to učiniti u sljedećih 30 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene