Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poriče djela

Napustio je nemoćnog djeda, pa mu još na zadužnicu nadopisao tri nule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko Općinsko državno odvjetništvo traži da se unuka kazni ukupno s 9 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je kazneni progon Marija V. (39) iz Splita zbog kaznenih djela napuštanja nemoćne osobe i posebnog slučaja krivotvorenja isprave.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Vlasnika trgovine automobilima i motornim vozilima lake kategorije, ali i oca četvero djece, se tereti da se nije pridržavao ugovora koji je sa svojim danas 84-godišnjim djedom zaključio u studenome 2011. godine, a u kojem se obavezao da će djedu doživotno osiguravati redovitu prehranu, liječničku pomoć, prikladan smještaj i da će snositi troškove u zamjenu za njegovu imovinu. 

U optužnici stoji da je unuk prestao plaćati režije te da je 84-godišnjak ostao živjeti u kući bez vode, redovite i primjerene prehrane, higijene i liječničke skrbi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pogledajte klasičan primjer kako na tržnicama neki prodavači varaju kupce

K tom je djed ostao i bez novca za plaćanje režija pa mu je na mirovini određena ovrha što je dovelo do toga da se djedovo zdravstveno stanje pogoršalo.

Nadalje, Marija V. se tereti i da je početkom studenog 2012. godine djedu lagao i rekao mu da će mu posuditi 500 kuna ako potpiše zadužnicu kojom osigurava povrat novca, pa na tu zadužnicu nadopisao još tri nule što je poslije ovjerio kod javnog bilježnika.

"Unuk se sam ponudio da sklopimo ugovor o doživotnom uzdržavanju. No, ubrzo su počele stizati opomene za neplaćene režije. Ostavio me bez novca, podigao je dvije moje mirovine, a ubrzo se odselio. Ostao sam sam i napušten, nesposoban za brigu o kući, za kuhanje za nabavku hrane i lijekova".

PREVARA STOLJEĆA 1,2 milijarde kuna spremili sebi u džep

"Zbog minusa na računu, jer mi je uzeo dvije mirovine, mi je sjela ovrha, voda isključena, televizija odnesena, a dolaze mi opomene i za struju", požalio se djed.

Mario V. na ispitivanju pred ODO-om nije htio odgovarati na pitanja tužitelja, negirao je djelo, te je na upit svog branitelja kazao da je s djedom zaključio predmetni ugovor i da je otprilike pola godine s njim živio u Pirovcu.

Rekao je da je djedu platio trošak vode, no da poslije više zbog posla nije živio s njim, ali da ga je posjećivao i vodio kod liječnika.

ODO Šibenik traži optužnicom da se unuka kazni ukupno s 9 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, a djed je pred sudom prije dvije godine pokrenuo i postupak pobijanja zadužnice i pobijanja ugovora o doživotnom uzdržavanju. Taj se postupak još vodi pred Općinskim sudom u Splitu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene